Boeingin ja Embraerin strateginen yhteistyö etenee - osakkeenomistajilta hyväksyntä

BOE_EMBEmbraerin osakkeenomistajat ovat hyväksyneet amerikkalaisen Boeingin ja brasilialaisen Embraerin suunnitelmat strategisesta yhteistyöstä. Kaikkiaan 96,8 prosenttia hyväksytyistä äänistä kannatti yhteistyötä. Ne edustivat 67 prosenttia kaikista osakkeista.

Boeingin ja Embraerin strategisen yhteistyön tuloksena perustetaan yhtiö, josta Boeing omistaa 80 prosenttia ja Embraer 20 prosenttia. Yhdessä Boeing ja Embraer tarjoavat markkinoille tuotevalikoiman 70-paikkaisista yli 450-paikkaisiin matkustajakoneisiin.

Embraer on vastikään tuonut markkinoilla Embraer E2 -koneperheen ja Boeing myy vahvasti 737 MAX -koneitaan.

KC390_noseKaupallisten liikennekoneiden lisäksi yhteistyötä syvennetään myös KC-390 -monitoimikoneen osalta. Siinä Embraer on vetovastuussa 51 prosentilla ja Boeing omistaa loput 49 prosenttia.

Brasilian hallitus hyväksyi yhteistyön jo tammikuussa 2019. Seuraavaksi yhteistyölle odotetaan vielä viranomaishyväksyntöjä, joiden odotetaan olevan kunnossa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Boeingin ja Embraerin yhteishankkeet ovat vastine Airbusin ja Bombardierin eurooppalais-kanadalaiselle yhteistyölle C series -matkustajakoneiden kanssa.

Lue myös: