Braathens Regional Airlines lentää Finnairille uutta Uumaja-Helsinki -reittiä

BRA_S2000_1Finnair avaa 1. syyskuuta reitin Uumajan ja Helsingin välillä yhteistyössä ruotsalaisen alueellisen lentoyhtiön Braathens Regional Airlinesin (BRA) kanssa. BRA operoi reittiä 50-paikkaisella Saab 2000 -potkuriturbiinikoneella. Finnair vastaa lentojen myynnistä ja markkinoinnista.

"Uusi reitti parantaa yhteyksiä Helsingin ja Pohjois-Ruotsin välillä, ja tarjoaa uumajaisille sujuvat yhteydet Aasiaan ja Eurooppaan Helsingin kautta", sanoo Finnairin Euroopan myynnistä vastaava Fredrik Charpentier.

Alustavien suunnitelmien mukaan päivittäiset lennot Uumajasta Helsinkiin lähtevät kello 12.10, joten tulevat toimimaan syöttöliikenteenä Finnairin iltapäivän Aasian aaltoon. Reittiä lennetään erittäin nopeilla Saab 2000 -potkuriturbiinikonella. Suomessa niillä on aiemmin operoinut mm. Blue1.

"Pyrimme olemaan Uumajan asukkaiden oma lentoyhtiö ja olemme iloisia voidessamme tarjota heille yhdessä Finnairin kanssa mahdollisuuden lentää maailmalle Helsingin kautta. Lennot Helsinkiin täydentävät päivitittäistä tarjontamme olemassa olevien Tukholman ja Göteborgin yhteyksien ohella", sanoo BRA:n toimitusjohtaja Anders Ehrling.

Finnair ja BRA aloittivat keväällä kanta-asiakasyhteistyön, jonka myötä Finnairin asiakkaat saavat Finnair Plus -pisteitä BRA:n lennoista Ruotsissa ja voivat myös käyttää pisteitään BRA:n lentoihin. Vastaavasti BRA:n asiakkaat voivat ansaita ja käyttää pisteitä Finnairin reiteillä.

BRA_logoBRA keskittyy Ruotsin sisäisiin lentoihin, ja sen kotikenttänä on Tukholman Bromma. BRA:n muut kohteet Ruotsissa ovat  Uumaja, Östersund, Sundsvall, Visby, Trollhättan, Göteborg, Växjö, Kalmar, Ronneby, Halmstad, Ängelholm ja Malmö.

BRA muodostettiin 29. helmikuuta 2016 yhdistämällä Sverigeflyg ja Malmö Aviation. Yhtiö on käynyt läpi IOSA-auditoinnin ja se operoi Avro RJ85/100, ATR72-500/600 ja SAAB 2000 -koneilla Vuosittain yhtiö kuljettaa yli kaksi miljoonaa matkustajaa

Finnair on tarjonnut lentoja Uumajaan aiemminkin ja edellinen avaus tehtiin toukokuussa 2015 ja operaattorina oli Flybe Finland.

Lue myös