EU-komissio hyväksyi Italian 24,7 miljoonan euron tuen Alitalialle

Alitalia_A32sEuroopan komissio on hyväksynyt Italian 24,7 miljoonan euron tukipaketin Alitalialle EU:n valtionapusääntöjen mukaiseksi. Toimilla on määrä kompensoida lentoyhtiön kärsimiä tappioita tietyillä reiteillä.

EU-komission hyväksymä Italian 24,7 miljoonan euron valtionavun on määrä kattaa koronapandemian Alitalialle aiheuttamat tappiot tietyillä reiteillä 1. marraskuuta ja 31. joulukuuta 2020 väliseltä ajalta.

Matkustusrajoituksilla on pyritty vähentämään koronaviruspandemian leviämistä ja se on vaikuttanut Alitalian operointiin. Italia ilmoitti komissiolle kompensoivansa pandemian aiheuttamia tappiota Alitalialle edellämainitulla ajanjaksolla.

Komissio totesi päätöksessään, että Italian toimenpide korvaa Alitalian kärsimät vahingot, jotka ovat suoraan yhteydessä koronaviruksen puhkeamiseen.

"Koronaviruskriisi ja rajoitukset ovat jatkuneet toivottua pidempään. Hyväksytyt toimet mahdollisvat Italian lisätuen suoraan Alitalialle marraskuun ja joulukuun 2020 välisistä tappiosta", sanoi kilpailupolitiikasta vastaava johtava varapuheenjohtaja Margrethe Vestager.

"Teemme läheistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa varmistaaksemme kansallisten tukitoimien olevan koordinoituja ja linjassa EU-sääntöjen kanssa. Samalla tutkintamme koskien Alitalian aiempia tukipaketteja jatkuu", jatkoi Vestager.

EU-komissio on jo aiemmin syyskuussa 2020 sekä joulukuussa 2020 hyväksynyt Italian valtionavut Alitalialle koskien ajanjaksoa alkaen 15. kesäkuuta 2020 ja päättyen 31. lokakuuta 2020.

Vaikka nyt Alitalia on saanut EU:n hyväksymiä valtiontukia on komissiolla kesken tutkinnat aiemmista Alitalian tukipaketeista. Tälläisiä ovat mm. huhtikuussa 2018 käynnistynyt tutkinta koskien Italian vuonna 2017 Alitalialle myöntämää 900 miljoonan euron lainaa sekä helmikuussa 2020 käynnistetty tutkinta lokakuussa 2019 myönnetystä 400 miljoonan euron lisälainasta.