Finavia kehottaa varautumaan juhannusruuhkaan

EFHK_JunkersLomakauden alku ruuhkauttaa lentoasemaa kesä- ja heinäkuun viikonloppuina. Myös juhannusruuhkia on odotettavista torstaina 19. kesäkuuta. Finavia pyytää varaamaan aikaa lentoasemalla toimimiseen.

Finavian arvion mukaan Juhannuksen ruuhkaisin ajankohta Helsinki-Vantaalla on torstaina 19. kesäkuuta kello 16-18.

Turva_2014_2Finavia on lisännyt toukokuussa turvatarkastuskapasiteettia terminaalin T2. Lähtöaulan yläpuolella sijaitsee uusi turvatarkastuspisten, joka sujuvoittaa lähtöä ruuhka-aikoina.

Lapsiperheille on oma turvatarkastus, joka nopeuttaa ja helpottaa matkalle lähtöä. Kaikkiaan turvatarkastuslinjoja on Helsinki-Vantaalla käytössä nykyisin jo 23.

HK_bagdrop_4Finnair on samoin toukokuussa lisännyt automaatiota matkatavaranluovutukseen ja käytössä on nykyisin useita Bag Drop -pisteitä.

Omaa matkaansa voi nopeuttaa myös tekemällä lähtöselvityksen etukäteen netissä sekä varaamalla tarpeeksi aikaa pysäköintiin, matkatavaroiden luovutukseen, turvatarkastukseen ja passintarkastukseen.

Lisäksi aikaa voi säästää tarkistamalla tarjoaako valittu lentoyhtiö mahdollisuuden tuoda matkatavarat kentälle jo edellisenä iltana. Myös pysäköintipaikan voi varata etukäteen Finavian uudesta palvelusta: Varaa pysäköintipaikkasi Helsinki-Vantaalta.

Lue myös: