Finnair aloittaa lentojen peruutukset sunnuntaina, jos IAU:n tukilakonuhka ei väisty

Finnair_fleet_1Ilmailualan Unioni on uhannut toteuttaa 19.‒20. toukokuuta 2015 tukilakon, jolla olisi merkittäviä vaiktuksia myös Finnairiin ja sen alihankkijoihin. Finnair tekee päätökset lentojen mahdollisesta perumisesta sunnuntaista 18. toukokuuta lähtien aina päiväksi kerrallaan.

Tukilakko liittyy kiistaan Airpro Oy:ssä noudatettavista työehdoista, eikä Finnairilla ole mitään tekemistä kyseisen työehtokiistan kanssa. Tukilakko vaikuttaa myös muihin lentoyhtiöihin.

Toteutuessaan tukilakolla olisi merkittäviä vaikutuksia Finnairin lentoihin, sillä tukilakko pysäyttäisi käytännössä yhtiön matkatavarapalvelut ja koneiden lähtemiseen liittyvät palvelut useiksi tunneiksi ruuhkaisimpaan aikaan, ja sotkisi siten tuhansien ihmisten matkasuunnitelmat. Finnair on jo tarjonnut asiakkaille mahdollisuutta siirtää lentojaan pois mahdollisilta lakkopäiviltä eli 19.‒20.5.2015. 

Jos lakonuhka ei väisty, Finnair joutuu perumaan lentojaan välttääkseen tilanteen, jossa tuhannet asiakkaat jäisivät Helsinki-Vantaan lentokentälle liikenteen seisoessa. 

 Ensimmäiset mahdolliset peruutukset koskevat maanantai-illan 18.5. lentoja, ja Finnair viestii näistä suoraan asiakkaille tekstiviestein ja sähköpostein 17.5. lähtien. Finnair julkaisee maanantailta peruutettavista lennoista listan sunnuntaina 17.5.osoitteessa http://www.finnair.fi/info

Päätökset tiistain 19.5. lentojen peruutuksista tehdään maanantaina ja keskiviikon 20.5. lentojen peruutuksista tehdään tiistaina.

Tukilakolla olisi vaikutuksia Finnairin liikenteeseen myös torstaina 21.5. Päätökset torstain 21.5. lentojen peruutuksista tehdään keskiviikkona.

Finnair pyytää matkustajia huolehtimaan ajantasaisista yhteystiedoista lentojen varauksissa.

Lue myös: