Ilmailualan lakonuhka väistyi tiistailta 14.3. - Muutama Finnairin lento voidaan silti perua

Airpro_fenceIlmailualan lakonuhka Airpro-kiistassa on Finnairin mukaan väistynyt toistaiseksi ja tiistaille 14. maaliskuuta suunniteltu lakko ja sen tukilakot on peruttu. Finnair oli jo aloittanut valmistelut liikenteensä osalta ja muutama lento saattaa peruuntua. Seuraava työnseisaus uhkaa kuitenkin edelleen perjantain 17. maaliskuuta.

Finnair kertoi saaneensa sunnuntai-iltana 12. maaliskuuta tiedon, että Finavian omistaman Airpro-yhtiötä koskevaan kiistaan liittyvä työnseisaus ja siihen liittyvät tukilakot olisi peruttu tiistailta 14. maaliskuuta. Tiistaisen lakon peruuntumisen ennen Finnairia vahvisti valtakunnansovittelija Minna Helle.

Finnairin tavoitteena on operoida lentonsa normaalisti mutta mahdollisesti muutama yksittäinen kotimaanlento joudutaan perumaan. Finnair oli jo viikonlopun aikana aloittanut valmistelut odotettavissa olevaan työnseisaukseen. Finnair on yhteydessä asiakkaisiinsa mikäli lento on peruttu.

Edellinen lakkopäivä tukilakkoineen esti 10. maaliskuuta noin 7000 Finnairin matkustajan lentomatkan, kun lentoja peruttiin reilut 100.

IAU:n ja Paltan on määrä kokoontua valtakunnansovittelijan toimistolle jatkamaan sovittelua maanantaiaamuna 13. maaliskuuta kello 10.00.

Lue myös: