Finnair avaa uuden kausireitin Yhdysvaltain länsirannikolle San Franciscoon

A330_LTP_1Finnairin Slush16-tapahtumaan liittyvät San Franciscon erikoislennot saavat jatkoa kesällä 2017. Finnair avaa San Franciscoon kesäkaudella kolmesti viikossa  lennettävän reittiyhteyden 1. kesäkuuta

Finnair palaa vuosien tauon jälkeen reittilennoillaan Yhdysvaltain länsirannikolle ja  lentää San Franciscoon 1.6.-30.9.2017 välisenä aikana kolmesti viikossa. Lennot Helsingistä San Franciscoon operoidaan tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Uutta kausireittiä lennetään Airbus A330-300 -koneella. Finnair lentää marras-joulukuun vaihteessa kahdesti A350-900 -koneella operoitavaa erikoislentoa Helsingistä San Franciscoon liittyen Slush16-tapahtumaan.

Uusi pohjoinen reitti San Franciscoon tarjoaa hyvät matkustusajat erityisesti suomalaisasiakkaille ja Skandinavian, Baltian ja Venäjän asiakkaille sekä Keski-Euroopan kaupungeista matkustaville asiakkaille.

Finnair on aikanaan lentänyt Yhdysvaltain länsirannikon kohteisiin Los Angelesiin, San Franciscooon ja Seattleen. Viime vuosina Pohjolasta USA:n länsirannikolle on ollut tarjolla vain SAS:n ja Norwegianin lentoja.

Uusi San Franciscon reitti on osa Atlantic Joint Business AJB-yhteishanketta, jossa Finnair on mukana yhdessä American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian kanssa. Yhdessä nämä neljä lentoyhtiötä tarjoavat yhteensä yli 100 päivittäistä lentoa Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

Uusi kausiretti tuo Helsinki-Vantaalta jo neljännen reittiyhteyden Yhdysvaltain länsirannikolle. Finnair lentää San Franciscon lisäksi kesällä 2017 myös New Yorkiin, Chicagoon ja Miamiin. USA:n reittejä operoidaan toistaiseksi voimassa olevan tiedon mukaan A330-300-koneilla, kun Aasia-reitit vaikuttavat siirtyvän pikkuhiljaa A350-900 -koneille.

 "San Francisco on erinomainen lisä Finnairin kasvavaan kohdeverkostoon", sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

"Lentoreitti Helsingin kautta Pohjois-Amerikan länsirannikolle on aikataulultaan erittäin kilpailukykyinen myös Euroopasta tuleville vaihtomatkustajillemme."

Paikkoja uudelle yhteydelle voi varata jo 22. syyskuuta lähtien.

Lento AY11 lähtee Helsinki-Vantaalta kello 16.35 ja saapuu San Franciscoon saman päivän aikana kello 10.45. Paluulento AY12 lähtee San Franciscosta kello 19.10 ja saapuu Helsinki-Vantaalle seuraavana päivänä kello 15.30.

Lue myös: