American Airlines avasi Helsinki-Chicago -reitin

American Airlinesin kansainvälisten toimintojen varajohtaja Kurt Stache.Oneworld-allianssin perustajajäsen American Airlines avasi uuden suoran lennon Helsingin ja Chicagon välille. Uusi kausittainen palvelu yhdistää Americanin ja Finnairin käyttämät solmukohdat ja avaa erinomaiset yhteydet Atlantin molemminpuoleisille matkustajille. Palvelu mahdollistaa lähes 75 jatkoyhteyttä Chicagosta muihin Yhdysvalloissa ja Kanadassa oleviin kohteisiin.

Ensimmäisen lennon matkustajia odotti lähtöportilla juhlakakku ja chicagolaistyylinen pitopöytä. Tarjolla oli muun muassa hotdogeja, bageleita ja minipizzoja. Matkustajia viihdytti myös paikallinen jazz-trio ja matkustajille tarjottiin lasillinen kuohuviiniä maljan nostamista varten. Nauhan leikkaaminen käynnisti seremonian virallisen vaiheen. Tämän jälkeen matkustajille annettiin juhlalahjat heidän noustessaan lentokoneeseen.

 Puheessaan Helsinki-Vantaan kansainvälisen lentoaseman terminaali 2:ssa American Airlinesin kansainvälisten toimintojen varajohtaja Kurt Stache kommentoi uutta lentoa seuraavasti: ”Aloitamme ilolla uuden lentoreitin Helsingistä Chicagoon. Kyseessä on todellinen oneworld-allianssia symboloiva reitti. Chicago oli American Airlinesin alkuperäinen kotipaikka. Myöhemmin Americaniksi nimetyn lentoyhtiön ensimmäinen lento nousi Chicagosta 85 vuotta sitten vuonna 1926. Chicago, Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki, tunnetaan kauniista Michigan-järvestä, Millenium Park -puistosta, Willis Tower -pilvenpiirtäjästä ja sen valloittavasta jazz- ja blues-tarjonnasta. Toivommekin, että ihmiset nauttivat kaikesta siitä, mitä tämän kiehtova kaupunki tarjoaa.”

Reitti lennetään
kesäliikennekaudella päivittäin Boeing 767 -lentokoneella. Lento lähtee Chicagosta klo 15.40 ja on perillä Helsingissä klo 8.30. Lento Helsingistä takaisin Chicagoon lähtee klo 14.10 ja on perillä klo 15.40.
AA_reittiavaus_2AA_reittiavaus_3