Finnairin AJB-kumppanit lisäävät lentoja Atlantin yli kesäkaudelle 2020 - jo yli 1000 viikkovuoroa

A330_LTP_1American Airlinesin, British Airwaysin, Iberian ja Finnairin Atlantic Joint Business (AJB) –yhteishankkeen lentoyhtiöt lisäävät kapasiteettia transatlanttisilla reiteillä. Kesäkaudeksi 2020 AJB-yhteistyössä avataan kahdeksan uutta reittiä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välille.

Uusien reittien myötä American Airlines, British Airways, Iberia ja Finnair tarjoavat yhteishankkeensa kautta yli 14 500 lisäpaikkaa yhteensä 105 reitillä. Kaikkiaan viikkovuoroja  Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä on jo yli 1000.

Finnair lentää Yhdysvalloissa viiteen kohteeseen. Suomalaisyhtiö lentää ympäri vuoden New Yorkin JFK:lle ja Los Angelesiin sekä kesäkaudella Chicagoon ja San Franciscoon. Talven kausireittinä on lennot Miamiin. Finnairin asiakkaat voivat yhdistellä kaikkia yhteishankkeen reittejä omaan matkasuunnitelmaansa.

"Yhteishanke tarjoaa asiakkaillemme vertaansa vailla olevan valikoiman ja joustavuuden matkustettaessa Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä. Asiakkaat voivat valita ja yhdistellä lentoja vapaasti, matkustaa yhä useampaan kohteeseen ja hyödyntää maailmanlaajuisia oneworld-tukikeskuksiamme Yhdysvaltojen ja Euroopan tärkeimmissä keskittymissä", sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Finnair on kuulunut yhteishankkeeseen vuodesta 2013 lähtien. American Airlinesin, British Airwaysin, Finnairin ja Iberian muodoistama hanke tarjoaa yhtiöiden mukaan asiakkaille runsaan valikoiman lentovaihtoehtoja, paremmat yhteydet ja edullisemmat hinnat Atlantin ylittävillä lennoilla. 

Finnair on kasvattanut Pohjois-Amerikkaan suuntautuvien lentojensa kapasiteettia 88% vuodesta 2015.

Finnair on vuodesta 2014 lähtien ollut mukana myös Siberian Joint Business -yhteishankkee American Airlinesin, British Airwaysin Iberian ja Japani Airlinesin kanssa.

Uudet reitit Atlantic Joint Business -lentoyhtiöiltä ovat:

    Chicago O’Hare - Budapest

    Chicago O’Hare - Praha

    Chicago O’Hare - Krakova

    Philadelphia - Reykjavík Keflavík

    Lontoo Heathrow - Portland

    Madrid - Washington Dulles

    Pariisin Orly - Las Vegas

    Pariisin Orly - Boston

Lue myös: