Aer Lingus mukaan Finnairin ja muiden kumppaneiden AJB-yhteishankkeeseen

AerLingus_a330_twitYhdysvaltain liikenneministeriö on hyväksynyt Aer Linguksen mukaantulon Oneworld-yhtiöiden American Airlinesin, British Airwaysin, Iberian ja Finnairin Atlantic Joint Business (AJB) –yhteishankkeeseen. Kyseinen transatlanttinen yhteishanke käynnistyi vuonna 2010.

Aer Linguksen ja Dublinin liikenteen solmukohdan mukaantulo AJB-hankkeeseen kasvattaa merkittävästi matkavaihtoehtoja ja tuo mukaan Euroopassa uuden kohteen, josta mikään AJB-hankkeen nykyisistä yhtiöistä ei operoi Pohjois-Amerikkaan.

Aer Linguksen matkustajat saavat samalla pääsyn yli 200 kohteeseen Yhdysvalloissa AJB-yhteishankkeen reittiverkoston kautta.

Aer Lingus lentää Yhdysvaltoihin Irlannista sekä Isosta-Britanniasta. Yhtiö käyttää reiteillä myös Airbus A321LR -kapearunkokoneita.

Transatlanttisen yhteishankkeen kerrotaan tuoneen merkittäviä etuja miljoonille matkustajille vuodesta 2010 lähtien. Lentoyhtiöiden mukaan asiakkaat saavat lentoja halvemmin hinnoin ja tarjolla on aiempaa enemmän matkakohteita ja lentoja.

Normaaliaikana viikkovuoroja  Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä on AJB-hankkeessa jo yli 1000 ja reittejäkin on yli 100.

Finnair on kuulunut AJB-yhteishankkeeseen vuodesta 2013 lähtien. Suomalaisyhtiö lensi ennen koronaviruspandemiaa Helsinki-Vantaalta New Yorkin JFK:lle, Los Angelesiin, Chicagoon ja San Franciscoon sekä Miamiin.

Finnair on vuodesta 2014 lähtien ollut mukana myös Siberian Joint Business -yhteishankkeessa American Airlinesin, British Airwaysin, Iberian ja Japan Airlinesin kanssa.

Lue myös: