Iberia mukaan Finnairin ja kumppanuusyhtiöiden Japanin-yhteishankkeeseen

Iberia_a330_vantaaJapan Airlines (JAL) hakee hyväksyntää Iberian liittymiselle JAL:in, British Airwaysin ja Finnairin Japanin lentojen Siberian Joint Business -yhteishankkeeseen. Iberia aloittaa lennot Madridista Japaniin lokakuussa 2016. Yhteishankkeen laajentuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää. <--break- />

JAL on hakenut Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriöltä (MLIT) Iberialle vapautusta Yhdysvaltain kilpailulakien soveltamisesta eli ns. antitrust immunity -statusta, jotta Iberia voi alkaa tehdä yhteistyötä Euroopan ja Japanin välisillä lennoilla.

Kyseessä on osa valmisteluja Iberian liittymiseksi Japan Airlinesin (JAL:n), British Airwaysin ja Finnairin Euroopan ja Japanin välistä lentoliikennettä koskevaan yhteishankkeeseen. Iberian liittyminen vahvistaa yhteishanketta ja parantaa myös oneworld-allianssin kilpailuasemaa maailmanlaajuisessa lentoliikenteen allianssi kilpailussa.

Iberia on jo ilmoittanut aloittavansa suorat lennot Madridin ja Tokion Naritan välillä 18. lokakuuta 2016. Yhteishankkeessa mukana olevat lentoyhtiöt tekevät kaupallista yhteistyötä jakamalla liikevoiton ja yhteensovittamalla lentoaikataulujaan ja hintojaan Euroopan ja Japanin välillä.

British Airways ja JAL aloittivat yhteishankkeen lokakuussa 2012, ja Finnair liittyi siihen huhtikuussa 2014. Kolmen lentoyhtiön yhteistyö on hyödyttänyt asiakkaita parantamalla EU:n ja Japanin välisiä lentoyhteyksiä, lentovaihtoehtojen valikoimaa ja kanta-asiakasetuja. Nyt myös

Espanja ja Japani ovat allekirjoittaneet Open Skies -sopimuksen, ja maiden välisen lentoliikenteen uskotaan kasvavan. Iberian liittyminen yhteishankkeeseen tuo asiakashyötyjä ja parantaa lentoyhtiöiden mahdollisuuksia laajentaa toimintaansa tällä tärkeällä markkina-alueella.

”On hienoa saada sisaryhtiömme Iberia mukaan tähän oneworld-kumppaneiden yhteishankkeeseen. Euroopan ja Japanin välisten lentojen lisääntyminen, koordinoidut aikataulut ja parantuneet kanta-asiakasedut ovat loistavia uutisia asiakkaillemme. Iberian suorat lennot Madridista Naritaan saavuttavat varmasti suuren suosion", toteaa British Airwaysin pääjohtaja Alex Cruz.

”Otamme oneworld-kumppanimme Iberian hyvillä mielin mukaan yhteishankkeeseen. Iberian reitti Naritan ja Madridin välillä laajentaa yhteishankkeen toiminta-aluetta ja tarjoaa asiakkaillemme uusia vaihtoehtoja", sanoo Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

"On hienoa lähteä mukaan IAG- ja oneworld-kumppaniemme yhteishankkeeseen. Espanjassa käy vuosittain puoli miljoonaa japanilaista turistia, ja espanjalaisten matkat Japaniin kasvavat kovaa vauhtia. Välilaskuttomien lentojemme ja tämän yhteishankkeen ansiosta matkustajilla on entistä enemmän vaihtoehtoja ja he saavat yhä enemmän etuja Japanin ja Euroopan välisessä lentoliikenteessä", toteaa Iberian pääjohtaja Luis Gallego.

”Olemme hyvillämme Iberian liittymisestä yhteishankkeeseen”, sanoo Japan Airlinesin johtaja Yoshiharu Ueki.

”Tämä vahvistaa JAL:n asemaa Espanjassa ja parantaa asiakkaidemme mahdollisuuksia matkustaa mukavasti Madridiin ja sieltä eteenpäin.”

Lue myös:
        
Finnairin, JAL:n ja British Airwaysin Japanin ja Euroopan välisten lentojen yhteishanke starttaa huhtikuun alusta
Finnair liittymässä BA:n ja JAL:n Euroopan ja Japanin välisen liikenteen yhteishankkeeseen