Finnair liittyi American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteishankkeeseen

Finnair_AA_1Finnair on liittynyt oneworld-allianssiin kuuluvien kumppaniensa American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteishankkeeseen.  Finnair kertoi uudenlaisen transatlanttisenyhteistyön suunnitelmista alustavasti maaliskuussa 2012. Yhtiöiden matkustajille tarjoutuu yhteistyön myötä 102 päivittäistä yhteyttä Atlantin ylitykseen.

Pohjois-Amerikkaan matkalla olevat Finnairin asiakkaat voivat varata lentonsa kymmeniin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin yhdellä lipulla 2. heinäkuuta alkaen. Samalla tavoin näiden kolmen muun lentoyhtiön asiakkailla on Finnairin Pohjoismaisten ja Baltian lentojen ansiosta entistä toimivammat yhteydet 13 suomalaiskaupunkiin ja muualle Eurooppaan Finnairin kotikentältä Helsingistä.

Käytännössä lentoyhtiöiden välinen "Joint Business Agreement"-yhteistyö on tulojen ja lentojen jakamista erinäisten sopimuspykälien mukaan. EU ja Yhdysvaltain liikenneministeriö DOT ovat hyväksyneet alkuperäisen American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian välisen sopimuksen heinäkuussa 2010.

Yhteistyön myötä lennetään kaiken kaikkiaan jopa 102 päivittäistä edestakaista reittiä Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä 42 kentälle Atlantin molemmin puolin. Tämän lisäksi tarjolla on 163 jatkoyhteyttä Pohjois-Amerikassa ja 126 Euroopassa.

Finnair ja oneworld-yhtiöt yhteishankkeeseen myös idässä

Aikaisemmin tänään Finnair ilmoitti aikeistaan liittyä oneworldiin kuuluvien Japan Airlinesin ja British Airwaysin kanssa muodostettavaan yhteishankkeeseen, joka koskee Japanin ja Euroopan unionin maiden välisiä yhteyksiä.

Molemmat yhteishankkeet kertovat Finnairin tavoitteesta tiivistää yhteistyötään oneworld-allianssin sisällä kehittääkseen verkostonsa laajuutta ja palvellakseen entistäkin paremmin matkustajia mannertenvälisillä yhteyksillä.

Lue myös: