Iberia aloitti Finnairin Miamin lennoilla

Iberia_A330_100117Iberian Airbus A330-300 (EC-LYF) aloitti lennot Finnairin reitillä Helsinki-Vantaalta Miamiin. Finnair on vuokrannut koneen eri järjestelyin lentämään reittiä 10. tammikuuta alkaen aina 1. toukokuuta 2017 saakka. Iberian kone saapui Helsinki-Vantaalle alkuillasta 9. tammikuuta.

Iberian operoima ensimmäinen Finnairin Miamin reittilento lähti matkaan alkuillasta 10. tammikuuta lähes aikataulussa.

Iberia lentää reitillä ns. wetlease-sopimuksella 10. tammikuuta alkaen aina kuukauden loppuun saakka. Konetta ohjaavat Iberian lentäjät. Matkustamossa on Iberian matkustamohenkilökunta, joka on vahvistettu kahdella Finnairin henkilökunnan edustajalla.

Iberia jatkaa reitillä ns. damplease-sopimuksella helmikuun alusta lähtien aina 1. toukokuuta saakka. Tuolloin lentäjät tulevat yhä Iberialta mutta matkustamohenkilökunta tulee kokonaan Finnairilta.

Finnairin mukaan järjestelyn taustalla on yhtiön tarve kouluttaa lentäjiä uuteen Airbus A350-900 -koneeseen. Nykyisin niitä on Finnairin laivastossa jo seitsemän.

Miamin reitillä operoivassa Iberian A330-300 -koneessa on 36 kokonaan makuuasentoon liukuvaa Business-luokan istuinta ja 242 Economy-luokan istuinta. Kaikilla matkustajilla on lennon aikana käytössään henkilökohtainen viihdejärjestelmä. Koneessa ei kuitenkaan ole Finnairin markkinoimaa Economy Comfort -luokkaa.

Finnair viestii operoivan lentoyhtiön muutoksesta suoraan asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkailla on halutessaan oikeus vaihtaa matkustuspäivää tai perua matka operoivan lentoyhtiön vaihtuessa.

Miamin reitillä ei ole samanlaisia rajoitteita liikennöinti- ja ylilentoluvissa kuin Finnairin Aasiaan suuntautuvilla reiteillä. Sama koskee myös New Yorkin ja Chicagon reittejä. Iberia on ennen nykyisiä sopimuksia lentänyt Finnairin lentoja New Yorkiin lokakuussa 2014. Muina operaattorineina on nähty myös HiFly ja LOT.

Lue myös: