Finnair vuokraa Iberian A330-koneen Miamin reitille

Iberia_a330_vantaaFinnair vuokraa A330-koneen miehistöineen oneworld-kumppaniltaan Iberialta Miamin reitilleen ajalle 10.1 - 31.1.2017. Koneen vuokrauksella varmistetaan Finnairin lentäjien A350-tyyppikoulutus, jota tarvitaan, kun Finnair vuoden 2017 aikana saa lisää uusia Airbus A350-900-koneita.

Finnair jatkaa mahdollisesti koneen ja miehistön vuokrausta Miamin reitillä tammikuun jälkeen, sillä käynnissä olevat, uusien koneiden käyttöönottoon liittyvät lentäjien A350 XWB -tyyppikoulutukset jatkuvat keväällä.

"Lentäjäkoulutukset ovat osa valmistautumistamme Finnairin liikenteen kasvattamiseen. Vuokrakone ja -miehistö Miamin reitillämme tukee lentojen operoinnin täsmällisyyttä, tilanteessa, jossa suuri osa lentäjistä on koko ajan kiinni koulutuksissa", sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Iberian kolme vuotta vanhassa A330-300-koneessa on 36 kokonaan makuuasentoon liukuvaa Business-luokan istuinta ja 242 Economy-luokan istuinta. Kaikilla matkustajilla on lennon aikana käytössään henkilökohtainen viihdejärjestelmä. Koneessa ei kuitenkaan ole Finnairin markkinoimaa Economy Comfort –luokkaa. Siitä maksaneille matkustajille pyritään antamaan istuinpaikka jossa on enemmän jalkatilaa.

Ohjaamo- ja matkustamomiehistö tulee Iberialta, ja lennoilla on mukana myös kaksi Finnairin matkustamohenkilön jäsentä tukemassa Finnairin palvelukonseptin toteutusta.

Finnair lentää Miamiin kolme kertaa viikossa. Finnair viestii operoivan lentoyhtiön muutoksesta suoraan asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. 

Miamin reitillä ei ole samanlaisia rajoitteita liikennöinti- ja ylilentoluvissa kuin Finnairin Aasiaan suuntautuvilla reiteillä. Sama koskee myös New Yorkin reittiä, jota operoi parhaillaan Hifly. Se on lentänyt myös Finnairin Miamin reitillä heinä-elokuussa 2016. Iberia on lentänyt Finnairin lentoja New Yorkiin lokakuussa 2014.

Lue myös: