Finnair harvensi kotimaanlentojen viikkovuoroja erityisesti Uudenmaan liikkumisrajoituksen ajalta

Norra_ATR_1Finnair siirtyy parhaillaan kohti rajoitettua liikenneohjelmaa, jota on kotimaanlentojen osalta karsittu lisää Uudenmaan liikkumisrajoituksen seurauksena. Lentoliikenne Suomessa on rajoituksesta huolimatta edelleen sallittua ja Finnair pyrkiikin turvaamaan tärkeät lentoyhteydet neljään kotimaan kohteeseen.

Liikkumista Uudenmaan rajojen yli rajoitetaan 27.3.-19.4.2020 ja ilman hyväksyttävää syytä rajaa ei saa ylittää. Finnair kertoo jatkavansa kotimaanlentojen liikennöintiä rajoitetusti, jotta Suomelle tärkeät lentoyhteydet voidaan turvata.

Finnarin 1. huhtikuuta voimaan astuvassa aikataulussa yhtiön kotimaan reittiverkosto kattaa lennot Rovaniemelle, Ouluun, Kuopioon ja Maarianhaminaan.

korona_kotimaaAlkuperäisen suunnitelman mukaan kaikkiin kohteisiin olisi ollut päivittäin vähintään yksi lento ja Ouluun kaksi lentoa päivässä.

Nyt muutoksia on tehty viikkovuorojen osalle, joita on siis vähennetty muutoin paitsi Rovaniemen osalta.

Muutokset kohdistuvat erityisesti Uudenmaan liikkumisrajoituksen päättymiseen eli 19. huhtikuuta saakka, mutta osin myös tämän jälkeiseen aikaan.

Kaikkiin edellämainittuihin kohteisiin lennetään ja päivittäiset viikkovuorot on edelleen tarjolla  Rovaniemelle ja Ouluun. Jälkimmäisen osalta päivittäiset lennot vaihtelevat ensivaiheessa aamu- ja iltalentojen kesken 19.4. saakka, jonka jälkeen molempien vuorojen on määrä olla päivittäisiä.

  Kuopion osalta lentoja on 1.4.-19.4. tarjolla tiistaisin, keskiviikkoisin (2 vuoroa) ja sunnuntaisin. Tämän jälkeen lentojen määrää lisätään päivittäisiksi vaihdellen osin iltapäivä- ja iltalentojen kesken.

Norra_ATR_2Maarianhaminaan on tarjolla aluksi neljä viikkovuoroja lentopäivien ollessa maanantaista-torstaisin vaihdellen iltapäivän ja iltalennon kesken. Viikkovuorot nousevat viiteen 20. huhtikuuta alkaen.

Vastaavia muutoksia saatetaan tehdä edelleen tilanteen kehittyessä suuntaan tai toiseen. Kaikki kotimaan lennot operoidaan toistaiseksi Norran ATR 72-500 -potkuriturbiinikoneilla. Kysynnän lisääntyessä Finnair kasvattanee viikkovuorojen määrää sekä konekokoja nopeallakin aikataululla.

Finnairin voimassaoleva poikkeusaikataulu kotimaan-, Euroopan- ja kaukolentojen osalta 1.4.-30.6. (PDF-tiedosto)

Lue myös: