Finnair ja ulkoministeriö järjestävät kotiutuslennot Malagasta 6.5. ja Alicantesta 7.5.

A321ER_10Ulkoministeriö ja Finnair järjestävät yhteistyössä ylimääräiset kotiutuslennot Malagasta ja Alicantesta Helsinkiin. Kaupalliselta pohjalta 6. ja 7. toukokuuta toteutettavat lennot ovat ulkoministeriön tukemia. Lippujen hinnat pidetään näin kohtuullisina.

Tarvetta tällaisille tuetuille kotiutuslennoille arvioidaan ulkoministeriön mukaan päivittäin maailmalla muuttuvan tilanteen valossa. Kyseessä ei siis ole matkustajille ilmainen lento vaan kaupallinen operaatio, jota Ulkoministeriö tukee. Näin kustannukset saadaan pidettyä matkustajille järkevällä tasolla.

Aiempien kotiutuslentojen kohteet ovat olleet Pafos, Funchal, Faro, Malaga, Alicante, Havanna, Goa, Delhi, Dubai ja Bangkok. Niitä ovat hyödyntäneet 27. maaliskuuta lähtien jo yli 2500 matkustajaa, joista noin puolet on ollut suomalaisia.

Kyseessä on kaikkiaan jo viidestoista ja kuudestoista tuettu kotiutuslento maailmalta Suomeen koronapandemian aikana. Nyt julkistettujen Malagan ja Alicanten lentojen lisäksi Espanjasta kotiutetaan matkustajia myös aiemmin julkaistulla lennolla Kanariansaarilta 8. toukokuuta.

Kotiutuslentojen toteuttamiseen on ulkoministeriössä varattu neljän miljoonan euron määräraha.

Málaga - Helsinki 6.5. klo 12:40 (AY7052)

Alicante - Helsinki 7.5. klo 11:40 (AY7054)

 Teneriffa - Las Palmas - Helsinki 8.5. kello 13.15 TFS ja kello 15.25 LPA (AY7095)

Lue myös: