Finnair ja Ulkoministeriö kotiuttavat suomalaisia Pafokselta, Funchalista ja Farosta perjantaina 27.3.

A321ER_10Finnair ja Ulkoministeriö järjestävät yhteistyössä kolme kotiutuslentoa perjantaina 27. maaliskuuta 2020 tuodakseen suomalaisia kotimaahan lomakohteista. Kotiutuslennot lennetään Kyproksen Pafokselta sekä Portugalin Funchalista ja Farosta Helsinki-Vantaalle.

Kyseessä on siis Finnairin ja Ulkoministeriön yhteishankkeesta, jossa Suomen valtio tukee osittain lentoja, jotka siis lennetään kaupalliselta pohjalta. Ulkoministeriö on varannut kotiutuslentojen tukemiseen maksimissaan neljä miljoonaa euroa.

Ulkoministeriö tiedotti määrärahasta 24. maaliskuuta ja kehotti samalla maailmalla olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen ministeriön palvelun kautta. Valtioneuvoston mukaan yhteistyötä erilaisten lisälentojen osalta tehdään myös tiiviisti sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden että muiden EU-maiden kanssa. 

”Nämä kohteet on valikoitu edustustoiltamme saatujen tietojen pohjalta. Kussakin kohteessa on kymmeniä suomalaisia matkailijoita, ilman tosiasiallisia muita mahdollisuuksia palata Suomeen. Lisäksi viranomaisrajoitukset erityisesti Kyproksella vaikeuttavat tilannetta tuntuvasti”, toteaa yksikönpäällikkö Antti Putkonen konsuliasioiden yksiköstä.

Ulkoministeriö ja Suomen edustustot maailmalla jatkavat matkailijoiden avustamista ja neuvontaa Suomeen paluuseen liittyen. Ensisijainen keino palata on edelleen normaalien tai ylimääräisten kaupallisten yhteyksien avulla. Tarvetta tuetuille kotiutuslennoille arvioidaan päivittäin maailmalla muuttuvan tilanteen valossa.

Lentoja voivat hyödyntää myös muiden Pohjois- ja EU-maiden kansalaiset matkallaan kotimaahansa. Finnairin mukaan lennoille otetaan suomalaisia ja sellaisia muiden maiden kansalaisia, jotka ovat palaamassa Suomen kautta kotimaahansa, jos viranomaisten määräämät matkustusrajoitukset eivät estä matkustamista.Lentojen tarjoilu on rajallinen ja matkustajia kehotetaan ottamaan omat eväät mukaan.

Lentojen lopullinen kustannus valtiolle riippuu koneiden täyttöasteesta. Ulkoministeriö julkistaa kotiutuslentojen lopullisen kokonaiskustannuksen lentojen päätyttyä.

Nyt julkistettujen tuettujen kotiutuslentojen lisäksi Finnair lentää myös yksittäisen lennon Helsinki-Vantaalta Miamiin ja takaisin. Kyseinen lento toteutetaan myös perjantaina 27. maaliskuuta.

Lippuja kotiutuslennoilla voi ostaa Finnairin verkkopalvelun kautta.

Finnairin ja Ulkoministeriön kotiutuslennot:

Pafos (PFO) – HEL AY7054 kello 13.15

Funchal (FNC) – HEL AY1732 kello 16.40

Faro (FAO) – HEL AY7052 kello 12.00

Lue myös: