Finnair keskeytti lennot Osakaan - taifuuni Jebi sai Kansain lentokentän tulvan valtaan (video)

Finnair_laajarunko_osakassaFinnair on keskeyttänyt lennot Osakan Kansain lentoasemalle taifuuni Jebin iskettyä alueelle. Lentokenttä on tulvan vallassa ja liikenneyhteydet ovat pääosin poikki tankkilaivan törmättyä keinosaarelle vievään siltaan. Lentokenttäalueella on ollut jumissa noin 3000 matkustajaa.

Taifuuni Jebi iski Japaniin tiistaina 4. syyskuuta. Kyseessä on voimakkain saarivaltioon iskenyt taifuuni jopa 25 vuoteen.

Kansai_airport_1Osakan lentoasema on suljettu taifuuni Jebin aiheuttamien vahinkojen sekä maapalvelujen, kuten lentokenttäkuljetusten, häiriöiden takia. Myös lentokentän molemmat kiitotiet on suljettu. Toinen kiitotie on tulvan vallassa ja vettä on kiitotiellä arvioilta noin puoli metriä. Myös osa terminaalista on tulvan vallassa.

Lentokentällä on jumissa kaikkiaan noin 3000 ihmistä, joista noin 2500 on terminaalissa 1 ja 150 terminaalissa 2. Matkustajia on yövytetty terminaalissa ja heille on toimitettu vettä ja huopia.

Kansai_airport_bridge_1Tekosaarelle rakennetulle lentokentälle kulkeva siltayhteys sekä junaliikenne ovat osittain poissa käytöstä tankkilaivan törmättyä siltarakenteisiin. Keskiviikkona 5. syyskuuta saatiin käynnistettyä veneyhteys pois lentokentältä.

Päivittäin Osakaan lentävä Finnair on perunut taifuunin ja lentokentän sulkemisen seurauksena lähipäivien lennot kohteeseen. Finnair perui Helsingistä lähtevät AY77 lennot 4.-10. syyskuuta ja Osakasta lähtevät AY78 lennot 5.-11. syyskuuta.

Finnair mahdollistaa matkustajilleen lennon siirron 30. syyskuuta saakka ja mahdollisuuden lentään Osakan sijaan Tokioon, Nagoyaan tai Fukuokaan. Myös uudelleen reititys oneworld-yhtiölle on mahdollista. Myös matkan peruminen on mahdollista.

Videota Kansain kentältä ja sen sillalta taifuunin jälkeen: