Finnair lentää 11. toukokuuta lähtien uudistetuilla laajarunkokoneilla myös Dallasiin ja New Yorkiin

FIN_AirLounge_5Finnairin Airbus A330- ja A350 -laajarunkokoneiden matkustamouudistus on edennyt ja 11. toukokuuta lähtien uudistuksen läpikäyneitä lentokoneita on luvassa Singaporen lentojen lisäksi myös Dallasin ja New Yorkin reiteille.   
 
Finnairin matkustamouudistus toi yhtiön laajarunkokoneiden business-luokkaan Collins Aerospacen AirLounge -istuimet. Finnair on ensimmäinen lentoyhtiö, jolla tämä innovatiivinen istuinkonsepti on käytössä. Penkissä ei ole lainkaan liikkuvia osia, mutta sen kerrotaan tarjoavan merkittävästä erilaisia mukavia matkustusasentoja. Lennonaikaiseen lepäämiseen tarjolla on erityinen patja sekä tyyny.
 
FIN_PREECO_4Matkustamouudistuksessa Finnairin koneisiin tuli myös odotettu premium economy -luokka. Myös sen osalta Finnair on avausasiakas, kun käytössä on HAECO:n Vector Premium -istuimeen perustuva ratkaisu.
 
Matkustusmukavuutta lisää memory foam -istuin, joka sisältää myös muokattavan ja matkustajaa tukevan niskatuen. Parempaa asentoa voi hakea myös istuinosaan integroidulla jalkatuella. Uusi istuin kallistuu taaksepäin kahdeksan tuuman verran.
 
FIN_economyMyös economy-luokka uudistuu, sillä A330-koneisiin ja kolmeen A350-koneeseen asennetaan aiempaa kevyemmät istuimet, jotka tarjoavat paremman ergonomian, henkilökohtaisia säilytysratkaisuja.

Finnarin laivaston muihin A350 -koneisiin tehdään kevyempi economy-luokan päivitys, joka tarkoittaa istuinpäällisten vaihtoa. Myös IFE-järjestelmää päivitetään ja niiden käyttöliittymä uudistuu samaksi kuin Finnairin uusissa business-luokan ja premium economy –luokan matkustamoissa.
 
Finnair uudistaa vaiheittain kaikkien sinivalkoisten Airbus A330- ja A350 -laajarunkokoneiden matkustamot. Kaikki yhtiön 16 nykyistä A350 -konetta sekä kahdeksan A330 -konetta saavat uudistetun matkustamon vuoden 2023 loppuun mennessä, jolloin Finnair, joka on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista lentoyhtiöistä, täyttää huimat 100 vuotta. Vuosina 2024 ja 2025 toimitettavat viimeiset tilatut A350-koneet toimitetaan suomalaisyhtiölle suoraan uudessa matkustamokonfiguraatiossa.

Finnair_HAECO_2Nyt uudistettuja matkustamoja on Lentoposti.fi:n arvioiden mukaan käytössä kolmessa A350- ja kahdessa A330-lentokoneessa. Ne ovat OH-LWD, OH-LWE, OH-LWS sekä OH-LTO ja OH-LTP. Tällä hetkellä lennonseurantietojen mukaan kaksi Finnairin laajarunkokonetta olisi lennätetty Hongkongiin, jossa toimii myös matkustamouudistukset asentava HAECO. OH-LWF lähti Hongkongiin 24. maaliskuuta ja OH-LTT jo 23. helmikuuta.

A350_LWS_1Finnair käynnisti lipunmyynnin uuteen premium economy -matkustusluokkaan 1. maaliskuuta 2022. Avauskohteena tarjolla oli 11. toukokuuta lähtien Singapore. Nyt hankkeen edetessä samasta päivämäärästä alkaen tarjolla on uudistettua matkustamokokemusta siis myös reitellä Dallasiin ja New Yorkiin.

Tähän mennessä uudistettuja laajarunkokoneita on käytetty eri reiteillä ja osalle matkustajista on todennäköisesti jo tarjottu kokemuksia myös premium economy -luokassa.

FIN_sisaantuloFinnair kertoo Bluewings-verkkolehdessään, että 11. toukokuuta 2022 alkaen käytössä on uudet menut ja palvelukonseptit businessluokassa ja premium economy –luokassa kaikilla kaukolennoilla. Premium economy –luokassa matkustaja saa nauttia laadukkaan kolmen ruokalajin aterian, joka tarjoillaan posliiniastioilta. Mukaan kuuluvat shampanjaa lukuunottamatta myös kaikki juomat. Lisäksi uudessa matkustusluokassa tarjoillaan kevyt välipala ennen laskeutumista. Businessluokassa on puolestaan tarjolla uusi ateria- ja juomavalikoima, johon sisältyy jopa kuuden ruokalajin moderni bistrotyylinen ateria sekä toinen, kevyempi ateria.

Lue myös: