Finnair päivitti liikenneohjelmaansa heinäkuulle - kohteita on jouduttu karsimaan

Finnair_sharklet_ohilentoFinnairin reittiverkosto laajentui ja kaukolennot käynnistyvät myös matkustajalentoina. Vaikka liikenneohjelmaan lisätään kohteita asteittain on niitä jouduttu matkustusrajoitusten takia myös karsimaan aiemmin suunnitellusta.

Finnair on arvioinut lentävänsä heinäkuussa 2020 normaaleista lennoistaan noin kolmanneksen. Kohteita lisätään kaikkiaan noin nelisenkymmentä. Matkustajaistuinkapasiteettia on kuitenkin käytössä vasta 20 prosenttia normaalista.

Reittejä ja viikkovuoroja suomalaisyhtiö on suunnitellut lisäävänsä kuukausittain, kun kysyntä elpyy ja  matkustusrajoitukset mahdollisesti helpottavat. Koronaviruspandemian eteneminen voi mahdollistaa lentojen lisäämisen tai pahimmillaan johtaa niiden lisäkarsintaan.

A321ER_6Aiemmin heinäkuulle julkaistua liikenneohjelmaa on kuitenkin jouduttu karsimaan ja varauskoneesta on poistettu kohteita, joita aiemmin julkistettiin liikenneohjelmassa aikavälillä 1.7.2020-31.3.2021. Finnair peruu joihinkin kohteisiin lennot kokonaan  jopa maaliskuun 2021 loppuun asti eli IATA-talviaikataulukauden loppuun saakka.

Finnair lentää kaukoreittejään Airbus  A350-900 -koneillaan A330-300-koneiden sijaan. Näin Finnair hyödyntää polttoainetehokkaampaa konekalustoa. Euroopassa puolestaan käytetään alkuvaiheessa pienempiä lentoyhtiö Norran operoimia, mutta Finnairin väreissä olevia ATR- ja Embraer -kapearunkokoneita, kunnes täyttöasteet kasvavat.

Finnairin reittitiedot perustuvat yhtiön 25.6. päivittämään kohdelistaan sekä yhtion varauskoneen tietoihin. Kohteita on karsittu heinäkuussa erityisesti kaukolennoista.

A350_x3_A330Finnairin tuoreimman ilmoituksen mukaan yhtiö lentää heinäkuussa matkustajia Hongkongiin, Souliin, Shanghaihin sekä Tokion Naritaan. Näin ollen listalta karsiutunut Osaka, Nagoya, Singapore, Bangkok sekä Peking. Kiinan kohteiden osalta tarvitaan erillinen viranomaishyväksyntä eikä Finnairin varauskone antanut varata paikkoja Shanghaihin ainakaan 1. heinäkuuta. Kiinan ilmailuviranomainen on rajoittanut liikennettä merkittävästi (Lue uutisemme aiheesta: Kiina avaa rajojaan 8.6. - lentoyhtiöt voivat aluksi avata yhden viikkovuoron yhteen kohteeseen).

Elokuussa 2020 Finnairin kaukolentoverkoston kohteisiin lisätään yhtiön ilmoituksen mukaan Singapore sekä Delhi ja New York joiden ilmoitettiin aiemmin avautuvan vasta marraskuussa. Varauskoneen mukaan myös Bangkok voisi mahdollisesti alkaa heinä-elokuun vaiheessa.

Aiemmin ilmoitetun mukaisesti talvikauden liikenneohjelmassa olisi myös lentoja Miamiin, Krabille ja Phuketiin. Kaukokohteista ilman lentoja jäävät vielä tässä vaiheessa ainakin Busan, Sapporo, Fukuoka, San Francisco, Los Angeles, Chigaco, Nanjing, Xian ja Guangzhou. Finnair lentää normaalisti Pekingissä Capitalin ja Daxingin lentokentille. Daxingin lennot on pysyvät siis edelleen keskeytettynä. Näihin kohteisiin lennot on peruttu maaliskuuhun 2021 saakka.

A350_matkustamo_4Kotimaan osalta Finnair lentää heinäkuussa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle, Turkuun ja Vaasaan. Elokuussa Finnair avaa myös reitit Ivaloon ja Kittilään.

Finnairin Euroopan lentojen kohdelistalla on heinäkuussa Amsterdam, Berliini, Bryssel, Budapest, Düsseldorf, Frankfurt, Geneve, Göteborg, Hampuri, Kööpenhamina, Lontoo, Malaga, Manchester, München, Oslo, Pariisi, Praha, Riika, Tukholma, Vilna, Wien, Zürich

Elokuussa Euroopan verkostoon lisätään lentoja Alanyaan, Antalyaan, Dubliniin, Dubrovnikiin, Edinburghiin, Haniaan, Iraklioniin, Madridiin, Milanoon, Palmalle, Roodokselle, Roomaan, Splitiin ja Varsovaan.

Finnair julkisti 30. kesäkuuta myös palauttavansa lennonaikaista palveluaan (Lue uutisemme aiheesta: Finnair palauttaa lennonaikaista tarjoilua - Helsinki-Vantaan lounge-tiloja avataan).

Lue myös: