Finnair panostaa aterioihin Yhdysvaltain lennoilla - uuden nimikkomenun suunnitteli David Posey

Finnair_Signature_Chef_David_Posey 1Finnair esitteli 9. syyskuuta ensimmäisen Yhdysvaltojen lennoille tulevan Signature Chef -ohjelman nimikkomenun. Sen on suunnitellut chicagolainen David  Posey, joka on ravintola Elsken omistaja ja keittiömestari. Poseyn suunnittelemia pohjoismaiden makumaailman inspiroimia annoksia tarjotaa businessluokassa kaikilla Finnairin Yhdysvalloista lähtevillä lennoilla.

 Poseyn Finnairille luoma nimikkomenu on saanut vaikutteita tämän skandinaavisista juurista. Herkulliset businessluokan annokset kuten juuresalkupala ja pääruoka porsaan niskasta hyödyntävät yksinkertaisia raaka-aineita, ja luovat näin vahvoja makuelämyksiä.

”Olen innoissani siitä, että saan tehdä Finnairin kanssa yhteistyötä ja tarjota businessluokan matkustajille klassisia, pohjoismaalaisia annoksia modernilla otteella”, kertoo huippukokki David Posey.

”Haluan esitellä skandinavialaista ruokakulttuuria luomalla tuoreita annoksia, joissa yhdistyvät autenttiset kauden maut. On hienoa päästä jakamaan joitain omista suosikkiresepteistäni näin ainutlaatuisella tavalla", toteaa Posey.

”Olemme todella ylpeitä siitä, että saamme esitellä David Poseyn ensimmäisenä yhdysvaltalaisena Signature Chef -kumppanina”, sanoo Finnairin lentojen ruoka- ja juomatarjoilusta vastaava Maarit Keränen.

”Ruoka on oleellinen osa pohjoismaalaista kulttuuria ja tärkeä osa Finnairin lentojen palvelua. Poseyn menestyksekäs historia ja tanskalaiset juuret takaavat sen, että uusi menu tarjoaa Pohjoismaihin matkustaville asiakkaillemme jotakin erityistä ja herkullista", jatkaa Keränen.

 Finnair aloitti Signature Chef -ohjelmansa vuonna 2013, ja on siitä lähtien tehnyt yhteistyötä useiden maineikkaiden kokkien kanssa. Ohjelmassa on ollut mukana nimekkäitä keittiömestareita Suomesta, Japanista, Kiinasta ja Koreasta. Poseyn ensimmäinen erikoismenu on nyt tarjolla Finnairin Yhdysvalloista lähtevien lentojen businessluokissa, ja yhteistyö jatkuu maaliskuuhun 2021 asti.

Finnair lentää Yhdysvalloissa New Yorkiin, Chicagoon, Los Angelesiin ja San Franciscoon. Lisäksi Finnair on lentänyt talvisin Miamiin.

David Posey on työskennellyt useissa maineikkaissa ravintoloissa ja avasi oman ravintolansa Elsken vuonna 2016. Elske on moderni, pohjoismaisuudesta vaikutteita ottanut amerikkalainen ravintola, joka kunnioittaa Poseyn tanskalaisia juuria ja tarjoaa tarkkaan harkittua ja maukasta pohjoismaalaista ruokaa. Elske ja Posey on otettu vastaan innokkaasti Chicagossa: ravintola on saanut Michelin-tähden vuosina 2017 ja 2018, ja Posey on nimetty finalistiksi James Beard -kilpailussa ”Best Chef: Great Lakes” -kategoriassa vuonna 2018.