Finnair sopi lopullisesti huoltoulkoistuksista - vähennystarve 280 työpaikkaa

A340_finnairFinnair kertoi keskiviikkona tehneensä sitovan sopimuksen SR Technicsin kanssa moottori- ja laitehuoltopalveluiden ostamisesta. Yhtiö on käynyt sopimuksen vaikutuksista yhteistoimintaneuvottelut henkilöstönsä kanssa.  Ne päättyivät tiistaina 12.kesäkuuta.

Moottori- ja laitehuoltopalveluiden ostaminen SR Technicisiltä tarkoittaa Finnairin oman moottorikorjaamon lakkauttamista ja laitehuollon merkittävää sopeuttamista. Henkilöstön vähennystarve on enimmillään 280 työpaikkaa.  Irtisanomiset toteutetaan 15. syyskuuta alkaen.

SR Technics vastaa jatkossa Finnairin A320- ja A340-koneiden moottorihuollosta sekä Finnairin Airbus- ja Embraer-koneiden laitehuollosta. Yhteistyö käynnistyy moottorihuollon osalta heinäkuussa 2012 ja laitehuollon osalta syyskuussa 2012.

Sopimuksen mukaan SR Technicsin osakkuusyhtiö lisäksi ostaa Finnairilta kyseiseen moottori- ja laitehuoltotoimintaan sisältyneet varamoottorit ja varaosat. Finnair arvioi yhteistyön tuovan sille merkittäviä kustannussäästöjä.  

”Kumppanuus SR Technicsin kanssa on meille luonnollinen askel kun keskitymme ydinliiketoimintaamme lentoyhtiönä. Yhteistyön seurauksena pystymme parantamaan selvästi moottori- ja laitehuollon kustannustehokkuutta tinkimättä kuitenkaan korkeista laatuvaatimuksistamme. Yhteistyö myös vapauttaa huoltotoimintaan aiemmin sitoutunutta pääomaa käytettäväksi ydinliiketoimintaamme,” sanoo Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Ville Iho

Finnairin moottori- ja laitehuollossa työskentelee yhteensä noin 350 henkilöä. Finnair säilyttää tietyt moottori- ja laitehuollon sujuvuuteen liittyvät toiminnot osana linjahuoltoaan.

Finnair tarjoaa irtisanottaville työntekijöille ylimääräisen tukipaketin, johon sisältyy sekä rahallinen korvaus että uudelleen työllistymiseen tähtäävää "työstä työhön" -tukea niin sanotun Uraportti-palvelun avulla. Yhtiön syksyllä 2011 perustama Uraportti-palvelu auttaa työntekijöitä löytämään uusia työllistymismahdollisuuksia.  

Finnair käy myös keskusteluja mahdollisen ostajaehdokkaan kanssa moottorihuollon osan myymisestä. Toteutuessaan tämä kauppa säilyttäisi noin 75 moottorihuollon työpaikkaa.  

Näillä muutoksilla ei ole vaikutuksia Finnairin Tekniikan niin sanottuun linjahuoltoon, jonka on oleellinen osa Finnairin lentotoimintaa.

Sveitsiläinen SR Technics on maailman johtavia lentokonehuoltoyrityksiä. Sillä on 3 300 työntekijää. Päätoimipiste on Zürichin lentokentällä Sveitsissä. Yhtiöllä on noin 500 lentoyhtiöasiakasta ympäri maailmaa ja erinomainen laatuhistoria.

Swissairin tekniikasta lähtöisin olevan SR Technichsin omistus on nykyisin keskittynyt Abu Dhabiin.

 

Lue myös: