Finnair tuo Aurinkomatkat lähemmäs emoyhtiötä

AurinkoMatkat_logoFinnair aikoo tuoda Aurinkomatkat lähemmäs emoyhtiötä ja kiistää Suomen luotetuimmaksi valitun matkatoimistonsa myyntihuhut. Nyt haetaan kasvua ja synergiaetuja.

"Aurinkomatkojen kehitys on vienyt sitä kauemmas Finnairista. Nyt se tuodaan lähemmäs emoyhtiötä", sanoi Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.

Vauramon mukaan syitä Aurinkomatkojen tilanteeseen löytyy myös yhtiön sisältä. Nyt Aurinkomatkat on organisaatiouudistuksen yhteydessä tuotu Finnairin kaupallisen divisioonan alaisuuteen. Toimenpiteellä haetaan synergiatuja. 

Aurinkomatkat vaihtoi huhtikuussa 2014 toimitusjohtajaa, kun Tuomo Meretniemi jätti yhtiön. Johtoon nousi väliaikaisesti Finnair Travel Retail Oy:n toimitusjohtaja Timo Kousa.

 "Meillä on olemassa hyvä kalusto ja tehot ovat hyvät", kommentoi Vauramo.

 Koneista aiotaan ottaa kaikki irti ja ne myydään täyteen. Thaimaan lomakohdelentojen muuttaminen reittilennoiksi mahdollistaa uusine myyntikanavien käyttämisen ja koneiden paremman täyttöasteen saavuttamisen.

Ulkopuolisten matkanjärjestäjien ostot vähenivät selvästi edellisvuoteen verrattuna. Kuluttajien epävarmuus talouteen on heikentänyt lomamatkojen kysyntää.

 "Ulkopuolisten matkanjärjestäjien ostot Finnairilta ovat vähentyneet. Vähentyvä kysyntä on kanavoitu matkatoimistojen omille lentoyhtiöille ja loput muualle kuten Finnairiin", kertoo yhtiön talousjohtaja Erno Hilden ulkopuolisista matkatoimistoista.

Vuonna 1963 perustettu Aurinkomatkat on yksi luotetuimmista matkanjärjestäjistä Suomessa. Matkatoimisto on maamme toiseksi suurin markkinaosuuksilla mitattuna. Kärkeen siirtyi tammikuussa 2014 Finnmatkat niukalla muutaman prosentin erolla.

Lue myös: