Matkatoimistot peruivat matkoja jo keväältä 2021 - Finnair teki muutoksia huhtikuun liikenneohjelmaan

A321ER_6Koronavirustilanne vaikuttaa edelleen lentoliikenteeseen merkittäväst ja useissa maissa on voimassa matkustusrajoituksia. Matkatoimistoista mm. Aurinkomatkat ja TUI ovat peruneet matkojaan keväältä 2021. Myös Finnair on ilmoittanut muutoksista huhtikuun liikennesuunnitelmaan.

Finnair teki muutoksia huhtikuun 2021 liikennesuunnitelmaan ja lentää alunperin suunniteltua vähemmän lentoja vielä huhtikuussakin. Iso joukko suunniteltuja lentoja on peruttu.

Suomalaisyhtiö lisää kohteiden ja viikkovuorojen määrää, kun kysyntä elpyy ja matkustusrajoituksia puretaan. Finnair seuraakin tarkasti lentojen kysyntää ja matkustusrajoituksissa tapahtuvia muutoksia sekä sopeuttaa liikennesuunnitelmaansa tarvittaessa perumalla lentoja tai mahdollisesti jopa lisäämällä lentoja.

Aurinkomatkat kertoo Finnairin huhtikuun liikenneohjelman päivityksen myötä peruvansa huhtikuun matkat Kroatian Dubrovnikiin, Italian Calabriaan, Espanjan Mallorcalle sekä Turkin Antalyaan. Matkat näihin kohteisiin toteutetaan tämän hetken arvion mukaan normaalisti toukokuun 2021 alusta alkaen.

Aurinkomatkojen mukaan päätökset Gran Canarian, Teneriffan, Madeiran ja Costa del Solin matkojen toteuttamisesta 1.3.2021 alkaen tehdään helmikuun alussa.

Aurinkomatkojen kaupunkilomat toteutetaan suunnitellusti niihin kohteisiin, jotka ovat Finnairin liikenneohjelmassa. Voimassa olevia matkustuslinjauksia tarkastellaan kahden viikon välein.

Aurinkomatkat perui jo joulukuun alussa kaikki Aurinkomatkapaketti-matkat, joiden lähtöpäivä olisi ollut 1.1.–28.2.2021. Näiden lisäksi peruttiin koko kuluvan talvikauden matkat Thaimaan Phuketiin ja Krabiin. Aiemmin peruttujen listalla oli kaikki ulkomaanmatkat, jotka olisivat alkaneet 31.12.2020 tai aiemmin.

Aurinkomatkat kertoo asiakaspalvelunsa sekä palautusten käsittelyn olevan ajoittain ruuhkautunut.

Matkatoimisto TUI puolestaan raportoi peruneensa koronatilanteen seurauksena kaikki lomamatkat 2. helmikuuta 2021 asti. Sen jälkeen lomamatkat on määrä toteutettaa suunnitellusti.