Finnairin kaukoliikennelaivaston matkustamouudistus valmistui - 200 miljoonan euron investointi

FIN_AirLounge_5Finnairin Airbus A330- ja A350-laajarunkokoneiden matkustamouudistus on valmistunut ja nyt kaikissa yhtiön laajarunkokoneissa on uusittu täysin Business- ja Premium Economy -luokan istuimet sekä päivitetty Economy-luokkaa. Kyseessä on yksi Finnairin merkittävimmistä investoinneista asiakaskokemukseen.   

FIN_AirLounge_1Finnair julkisti kaukoliikennelaivastoa koskevan matkustamouudistuksensa vuonna 2018. Tuolloin kerrottiin uudesta Premium Economy -matkustusluokasta, joka tulisi kaikkiin yhtiön A350- ja A330 -kaukoliikennekoneisiin vaiheittain vuoden 2022 loppuun mennessä. Tämä asiakkaille lisätilaa, matkustusmukavuutta, ja oman palvelukonseptinsa tarjoavan uudistuksen toteuttaminen jäi koronapandemian jalkoihin.

Uutta tuulta hanke sai vuonna 2022, jonka jälkeen noin kahdessa vuodessa uudet matkustamot on asennettu kaikkiin Finnairin kaukoliikennekoneisiin. Asiakkaat voivat nyt nauttia yhtenäisestä kokemuksesta kaikilla Finnairin kaukoliikennereiteillä Helsingin ja Yhdysvaltojen, Lähi-idän ja Aasian välillä.

FIN_PREECO_5Matkustamouudistuksessa businessluokka uudistettiin täysin, economyluokan istuimet päivitettiin, ja koneisiin tehtiin upouusi premium economy -matkustusluokka. 

"On hienoa, että olemme saaneet palkitun kaukoliikennematkustamojen uudistuksen valmiiksi vain kahdessa vuodessa. Asiakkaiden palaute uudesta businessluokan istuimesta ja premium economy -matkustamostamme on ollut erinomaista", sanoi Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.   

FIN_economy"Asiakkaamme arvostavat johdonmukaisuutta ja luotettavuutta, joten yhtenäisen matkustamokonseptin tarjoaminen on valtava askel asiakaskokemuksen parantamisessa, ja tämä näkyy myös asiakastyytyväisyydessä", jatkoi Orvér.  

Uusi matkustamo on voittanut useita alan palkintoja. Onboard Hospitality nimesi uuden kaukoliikennekokemuksen "Cabin Concept of the Year" voittajaksi ja APEX "Best Cabin Innovation" -voittajaksi. Tämän lisäksi uusi matkustamo voitti Yacht and Aviation Awards -kilpailussa ”Best Cabin (First & Business Class)” tittelin. Uusittu matkustamo on saanut tunnustusta lisäksi Crystal Cabin Awards -kilpailun tuomareilta sekä kansainväliseltä ilmailualan arviointiorganisaatio Skytraxilta. 

FIN_Economy_2Finnair oli yhdessä Collins Aerospacen kanssa kehitetyn uuden businessluokan AirLounge-istuinkonseptin ensimmäinen asiakas. Täysin uudenlainen lounge-istuin mahdollistaa monet eri istuma- ja nukkuma-asennot.    

Matkustamo on saanut inspiraationsa Finnairin pohjoismaisesta muotoilukielestä ja lämpimästä, tummasta ja rauhoittavasta värimaailmasta, joka noudattelee Finnairin loungejen värimaailmaa ja muotoilua Helsinki-Vantaan lentoasemalla. 

FIN_Economy_1Finnair jatkaa investointeja asiakaskokemukseen ja on ilmoittanut uudistavansa Embraer 190 -koneidensa matkustamot. Finnair avaa pian myös uuden suuremman loungen Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-alueelle businessluokan asiakkaille ja Finnair Plus -tasojäsenille. Lounge-sisäänpääsy on saatavilla kaikille Finnairin asiakkaille myös lisäpalveluna.

Lue myös: