Finnairin lomalennoille uudet Samsung-tabletit

A321ER_tab_1Finnair ottaa lomalennoillaan käyttöön uudenlaisen matkustamoviihdejärjestelmän. Yhtiön uusissa Sharklet-siivenkärkievillä varustetuissa Airbus A321ER -koneissa ei ole lainkaan perinteistä viihdejärjestelmää. Jonkin ajan päästä käyttöön saatavien Samsungin tablettien vakuutetaan vievän kokemuksen kokonaan uudelle tasolle.

Samsungin Galaxy Tab 3 -tabletteja on lomalennolla mukana aluksi 50 kappaletta. Yhtiö on valmis lisäämään laitteiden määrä hyvinkin nopealla aikataululla, mikäli kysyntä ylittää tarjonnan.

A321ER_tab_2Galaxy Tab 3:ssa virtaa riittää koko lomalennon ajaksi. Paluulegin matkustajia varten vaihdetaan uudet, kohteessa täyteen ladatuilla akuilla varustetut laitteet. Koneessa ei ole tarjolla sähköpistokkeita.

Kun Samsungit otetaan käyttöön, alkuvaiheessa niihin on tallennettu elokuvia aikuisille ja lapsille, Ylen lastenohjelmia, pelejä, erilaista musiikkia ja tietoja sekä tarjouksia tax free -tuotteista. Laitteessa on myös 90-vuotiaan Finnairin historiakooste.

A321ER:n siirtolennolla koekäytetyn Android-pohjaisen laitteen viihdeohjelmisto oli vielä esiversio, mutta nopean testin perusteella se vaikutti toimivalta. Näytön valoisuus tosin vaihteli ja se muuttui usein varsin himmeäksi.

Tab 3 on laitteena kuitenkin pieni, kevyt ja helppokäyttöinen. Kun lastentaudit saadaan hiottua pois, kyseessä on uudistus joka varmasti saa suosion lomalentojen matkustajien parissa.

A321ER_tab_3Käyttäjiltä perittävä viihdemaksu sisältää laitteen ja kuulokkeet, jotka voi lennon jälkeen pitää itsellään. Hintaa ei ole vielä päätetty mutta se lienee alle kymmenen euroa.

Vastaavia summia on tähän asti peritty lomalennoilla esimerkiksi lasten pelikonsoleista. Niiden suosio on ollut suuri ja laitteet useimmiten ovat loppuneet kesken.

A321ER_tab_4Samsungin tabletit ovat ensimmäinen vaihe Finnairin lomalentojen mobiililaitteisiin perustuvassa viihdejärjestelmäuudistuksessa.

Toisessa vaiheessa käyttöön saadaan lentokoneeseen sijoitettava palvelin, jonka materiaalia pääsee katsomaan myös matkustajan omalla laitteella WLAN-yhteyden kautta.

Kolmas askel on langattoman internet-yhteyden tulo koneeseen. Aikatauluja eri vaiheille ei vielä kerrottu.

Lue myös: