Finnairin Tekniikan irtisanomisten tukipaketista sopu

A340_finnairFinnairin Tekniikan moottorihuollon lopettamista ja laitehuollon sopeuttamista koskevat yt-neuvottelut päättyivät tiistaina 12. kesäkuuta. Keskusteluja irtisanottaville työntekijöille tarjottavasta taloudellisesta tukipaketista jatkettiin vielä yt-neuvottelujen päätyttyä. Finnair ja työntekijöiden edustajat ovat nyt hyväksyneet vapaaehtoisen, ylimääräisen tukipaketin.

Finnair kantaa huolta mahdollisesti irtisanottavista työntekijöistä ja haluaa omalta osaltaan auttaa heidän työstä työhön –siirtymisvaihettaan.

Tukipaketti koostuu irtisanomisajan korvauksen lisäksi maksettavasta ylimääräisestä rahakorvauksesta sekä Finnairin Uraportti-palvelu ”työstä työhön”-tuesta. Paketti on vertailukelpoinen Finnairin Tekniikassa aiemmin käytettyihin vapaaehtoisiin tukipaketteihin.

 ”Tärkeä osa tukipakettia on Uraportti-palvelumme, joka auttaa ihmisiä löytämään uutta työtä. Uskomme, että näin autamme ihmisiä parhaiten uuteen alkuun mahdollisten irtisanomisten jälkeen”, sanoo Finnairin Tekniikan johtaja Kimmo Soini.