Finnairin toimitusjohtajaksi Topi Manner Nordeasta

F_TopiMannerFinnair on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi KTM Topi Mannerin, 44. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2019. Manner on tehnyt pitkän uran Pohjois-Euroopan suurimman finanssipalvelukonsernin Nordean johtotehtävissä, ja vuodesta 2016 hän on ollut Nordean johtoryhmän jäsen sekä henkilöasiakkaista vastaavan Personal Banking -liiketoiminta-alueen johtaja.

Finnariin ei tälläkään kertaa löytynyt toimitusjohtajaa yhtiön sisältä. Edellisen kerran toimitusjohtaja tuli Finnairin oman väen keskuudesta 89 vuotta sitten 1929, kun johtoon astui  Gunnar Ståhle.

”Topi Mannerilla on vankka kokemus yksityis- ja yritysasiakkaita koskevasta liiketoiminnasta. Sen lisäksi hän on osallistunut vahvasti pankkinsa digitaaliseen transformaatioon ja asiakaspalvelun kehittämiseen", toteaa Finnairin hallituksen puheenjohtaja Jouko Karvinen.

"Uskomme Topin ihmislähtöisen johtamisen sopivan hyvin Finnairin kaltaiseen palveluyritykseen, jonka keskiössä ovat ihmiset, niin henkilöstö kuin asiakkaat. Olemme viime vuosina uudistuneet nopeasti ja jatkamme edelleen sekä asiakaskokemuksemme kehittämistä että digimuutostamme", jatkaa Karvinen.

FinnairA350tail”Finnair on ikoninen, uudistuva, suomalainen yritys, jolla on merkittävä kansallinen rooli. Yhtiössä on viime vuodet tehty upeaa työtä", sanoo Topi Manner.

"Olen ylpeä, että minut on valittu Finnairin osaavaan tiimiin rakentamaan yhtiön tulevaisuutta ja kehittämään yhdessä muiden finnairilaisten kanssa sitä elämyksellisyyttä, joka lentämiseen ja matkailuun liittyy."

"Tiedän finnairilaisten sitoutuneen vahvasti yhtiöönsä ja se antaa meille hyvän pohjan jatkaa työtä yhdessä yhtiön strategian mukaisesti", jatkaa Manner.

"Olen työskennellyt Nordeassa ja pankkialalla kaksi vuosikymmentä. Kun nyt katson näitä vuosia taaksepäin, olen ylpeä kaikista saavutuksistamme ja siitä, että olemme rakentaneet tulevaisuuden pankin. Päätös lähteä Nordeasta oli erittäin vaikea. Olen viettänyt Nordeassa koko aikuisikäni ja työurani, ja yhtiö on minulle erittäin läheinen ja tärkeä."

"Mahdollisuus kehittää Finnairia eteenpäin oli kuitenkin tarjous, jota en voinut vastustaa. Jään kaipaamaan suuresti työtovereitani Nordeassa ja luomaamme yrityskulttuuria", kommentoi Manner lähtöään Nordesta.

"On ikävää, että Topi lähtee. Olen samalla kuitenkin ylpeä siitä, että hän on pystynyt kehittämään osaamistaan Nordeassa sille tasolle, että hänet on nyt valittu toimitusjohtajaksi todella kiinnostavaan ja arvostettuun yhtiöön, kuten Finnair on", Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull sanoo.

"Topi on kahden vuosikymmenen aikana vaikuttanut Nordeaan merkittävästi ensin Suomessa ja myöhemmin konsernitasolla sekä edistänyt vahvasti konsernissa käynnissä olevaa laajaa muutosta. Topi on rakentanut liiketoiminta-alueelleen vahvan johtotiimin kaikissa neljässä Pohjoismaassa", jatkaa von Koskull.

topi_manner_2018_finnair.netManner aloitti Nordeassa vuonna 1997. Hän on näiden vuosien aikana toiminut useissa tärkeissä johtotehtävissä Suomessa, muun muassa Nordea Pankki Suomi Oyj:n toimitusjohtajana sekä Suomen ja Baltian maiden vähittäispankin vetäjänä.

Vuodesta 2016 lähtien hän on johtanut henkilöasiakkaiden palvelusta vastaavaa liiketoiminta-aluetta kaikilla markkinoilla ja ollut konsernin johtoryhmän jäsen. Lisäksi hän on toiminut Nordea Bank AB:n (publ) Suomen sivuliikkeen johtajana.

Manner jatkaa Nordeassa vuoden 2018 loppuun saakka.

Finnairin nykyinen toimitusjohtaja Pekka Vauramo, joka siirtyy Metson toimitusjohtajaksi, päättää nyt työnsä yhtiössä. Toimitusjohtajan sijaisena toimii 4.9.- 31.12. 2018 Finnairin talousjohtaja Pekka Vähähyyppä.

Yksi uuden toimitusjohtajan lähitulevaisuuden suurista tehtävistä on Finnairin kapearunkolaivaston uudistaminen ja kasvattaminen.

Lue myös:

Artikkeli: Finnairin tuleva toimitusjohtaja Topi Manner: Lähden mielelläni tälle opintomatkalle