Finncommin värit katoavat taivaalta

atr72_flybeFinncomm Airlines -yhtiön väreihin maalatut koneet ovat vähitellen poistuneet Suomen taivaalta. Kaikki Flyben operoimat 12 ATR 72 -potkuriturbiinikonetta on nyt maalattu yhtiön omiin väreihin. Parhaillaan viimeisteltävänä on OH-ATI (kuvassa).

Finncommin kaksi Avions de Transport Régional ATR 42 -konetta jäivät Finnair-kaupan ulkopuolelle ja siten entiseen omistukseen. Nekin saavat lähiaikoina kokovalkoisen ulkoasun, mutta jatkavat liikennöintiä Flyben laivastossa.

Yhtiön käytössä olevat 12 Embraer E190 -suihkukonetta sen sijaan jatkavat omistajansa Finnairin väreissä. Rungossa oleva tarra kertoo nykyisen operaattorin.

Flybe on ollut myös aikeissa vaihtaa radiokutsua. Yhtiö olisi halunnut uudeksi kutsuksi "flybe" nimensä mukaisesti. Sen kuitenkin katsottiin olevan liian lähellä jo olemassa olevaa toisen yhtiön radiokutsua.

Sekaantumisvaaran takia radiokutsut eivät saa olla samankaltaisia. Nykyisin yhtiöllä on edelleen käytössä Finncomm -yhtiön ajoilta periytyvä "finncomm".

Emoyhtiö Flybellä on käytössään "jersey", joka puolestaan on perua vuodelta 1979. Silloin yhtiö aloitti toimintansa Jersey European Airways -nimellä. Yhtiön nykyinen nimi Flybe on lyhennys sanoista Fly British European.