GA Telesis kiinnostunut ostamaan osan Finnairin moottorihuollosta

gatelesis_logoYhdysvaltalainen GA Telesis tiedottaa neuvotelleensa Finnairin kanssa kaupoista, jotka koskisivat osaa moottorihuolloista. Finnair ilmoitti huhtikuussa ulkoistavansa omien koneiden moottorien huoltotoiminnan sveitsiläiselle SR Technicsille. GA Telesis neuvottelee huoltotoiminnasta, jota Vantaalla on tehty kolmansien osapuolten eli muiden kuin Finnairin koneiden moottoreille.

Kauppa koskisi General Electric CF6-80C2, CFM International CFM56-5B and -5C ja Pratt & Whitney PW2000 -suihkumoottorien korjaus- ja huoltotoimintaa. Telesis aikoo kaupan toteutuessa laajentaa mallivalikoimaa muihinkin GE:n ja CFMI:n moottoreihin.

Moottorihuollon myynti turvaisi osan työpaikoista, jotka Finnairin ulkoistuksen yhteydessä uhkaavat kadota. Samalla säilyisi merkittävä osa huipputason suomalaista ilmailuosaamista.

Finnairin mukaan mahdollisen kaupan myötä säästyisi noin 75 työpaikkaa, kun GA Telesis jatkaisi ulkoisien asiakkaiden moottorihuoltotoimintaa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Telesiksen toimitusjohtaja Abdol Moabery kertoo tapaamisten Finnairin tekniikkaa edustavien ammattiliittojen kanssa olleen hyvähenkisiä. Hän myös kiittelee neuvottelujen synnyttämää innostusta.

Moabery muistuttaa, että sopimuksen syntyminen edellyttää vielä monien palasten loksahtamista paikalleen. Hän kertoo Telesiksen ja Finnairin tekevän yhdessä työtä kaupan saamiseksi onnistuneesti päätökseen.

GA Telesis huoltaa ja korjaa moottoreita sadoille lentoyhtiöille toimipisteissä eri puolilla maailmaa. Se myös vuokraa moottoreita ja huolehtii varaosalogistiikasta. Yhtiö on osa Bank of America Merrill Lynch -konsernia.