Heliwestin Hughes 369D -helikopteri vaurioitui pakkolaskussa Sarvisalossa

OH-HJH_sirkkelit_311016Heliwestin Hughes 369D -helikopteri (OH-HJH) vaurioitui pakkolaskussa Sarvisalossa 24. elokuuta, kertoo Loviisan Sanomat. Helikopterilla suoritettiin sähkölinjojen raivaamista, kun siihen kerrotaan tulleen tekninen vika. Lentäjä ei loukkaantunut.

Loviisan Sanomien mukaan Hughes 396D -helikopteriin oli tullut kesken lennon tekninen vika. Ohjaaja oli ehtinyt lehden mukaan pudottaa sahan alas ennen pakkolaskua. Helikopteri vaurioitui merkittävästi, kun ainakin pyrstöpuomi katkesi pakkolaskussa.

OH-HJH_311016Vuonna 1992 perustettu Heliwest on erikoistunut helikopterilla suoritettaviin nostotöihin, oksien sahauksiin sähkölinjakaduilta, mastojen rakennus-, ja asennustöihin, sähkölinjojen ja kaukolämpöverkkojen tarkastus- ja lämpökamerakuvauksiin.

Edellisen kerran Heliwestin Hughes 369 -helikopteri (OH-HNX) on ollut lentoturmassa kesällä 2018. Tuolloin turma tapahtui Norjassa, kun pääroottori vaurioitui osuessaan voimalinjaan. 

Suomessa Heliwestin kopteri on joutunut lento-onnettomuuteen ainakin vuonna 2013. Tuolloin Hughes 369 (OH-HNP) vaurioitui pahoin oksasahauslennolla moottorin toimintahäiriön seurauksena.

Loviisan Sanomat: Helikopteri teki pakkolaskun Sarvisalossa - lentäjä ei loukkaantunut

Lue myös: