Helsinki-Vantaan asematasobussit käyttävät Nesteen biodieseliä

Asematasobussi_rock_1Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman noin 20 asematasobussia siirtyvät käyttämään kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistettavaa Neste MY dieseliä. Muutos on osa Finavian ilmasto-ohjelmaa. Polttoainevalmistaja Neste toivoo tuotteen käytön laajenevan lentoasemalla lähitulevaisuudessa.

"Olemme nyt elokuussa painaneet hiilidioksidipäästömme nollaan ja saaneet korkeimman tason kansainvälisen ACA-sertifikaatin. Hiilineutraaliin operointiin on päästy hyödyntämällä uusiutuvia energialähteitä ja panostamalla uusiin, energiatehokkaisiin ja vähäpäästöisiin ratkaisuihin sekä kompensoimalla jäljelle jääneet päästöt", kertoo Finavian kestävän kehityksen johtaja Mikko Viinikainen.

"Neste MY uusiutuva diesel on ajoneuvojen polttoaineena kiinteä osa päästöratkaisujamme. Se sopii energiapalettiimme erinomaisesti, sillä tuotteella voidaan saavuttaa jopa 90 % pienemmät kasvihuonekaasupäästöt perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Päästövähennysten ohella yksi syy Neste MY uusiutuvan dieselin valintaan oli sen helppo käyttöönotto. Sitä on saatavilla kaikille lentoasemalla toimiville yrityksille, ja toivomme sen käytön myös laajenevan Helsinki-Vantaalla. Lisäksi Finavian tavoite on, että vuonna 2020 kaikkia Suomen lentoasemia operoidaan hiilineutraalisti", Viinikainen jatkaa.

Asematasobussi_joulu_1"Helsinki-Vantaan lentoasema on edelläkävijä, jolla on kunnianhimoiset tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjensä vähentämiseksi. Olemme iloisia, että voimme osaltamme auttaa Finaviaa näissä tavoitteissa", sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

Lentoaseman bussit voivat siirtyä käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä ilman mitään muutoksia ajoneuvoihin, ja ne saavat näin ollen tuotteen tarjoamat edut käyttöönsä välittömästi", jatkaa Holmberg.

Helsinki-Vantaa ei kuulu vielä ns. biohubien joukkoon, joílla on tarjolla biopolttoainetta lentoliikenteen tarpeisiin. Biopolttoainetta on tarjolla mm. Oslon Gardemoenin ja Tukholman Arlandan lentokentillä. Neste on yksi edelläkävijä lentokoneisiin sopivan biopolttoaineen valmistajana.

Lue myös: