Helsinki-Vantaasta tuli joulupukin lentoasema Santa's Gateway

Joulu_HEL_aula_laajaJoulun tunnelma on saapunut Finavian lentoasemille. Joulu tulee näkymään entistä paremmin erityisesti Helsinki-Vantaan ja Rovaniemen lentoasemilla. Finavia on nykyisin Joulupukkisäätiön virallinen kumppani ja Suomen päälentoasema on saanut lisänimen Santa's Gateway. Itse pukin voi nähdä lentoasemalla lähes päivittäin.

Joulu_HEL_gate_pallotFinavian ja Joulupukkisäätiön kumppanuus poiki Helsinki-Vantaan lentoasemalle uuden "Santa’s Official Gateway to the world" -lisänimen. Markkinoinnissa uutta lisänimeä tullaan käyttämään näkyvästi ja ainakin sosiaalisessa mediassa #SantasGateway tuo näkyvyyttä Pohjois-Euroopan vilkkaalle vaihtokentälle ja sen pääoperaattori Finnairille.

Joulupukkisäätiön tehtävänä on  edistää maailman lasten hyvinvointia. Kehittää ja ylläpitää maailmanlaajuista mielikuvaa Suomesta oikeana joulumaana ja Joulupukin kotimaana.

 Joulu_HEL_santasFinavian lentoasemat on koristeltu jouluntunnelmaan ja lähtöauloissa nähdäänkin upeita uusia jouluvaloja. Valaistuksen lisäksi lentokentillä on joulukuusia ja muitakin koristeita sekä terminaaleissa, että niiden edustoilla.

Helsinki-Vantaa on perinteisesti ilahduttanut matkustajia erikoisohjelmillaan joulun aikaan ja kuluvana vuonna panostus on entistä kovempi.

 Helsinki-Vantaalla koko lentoasema työskentelee joulupukille ja virkapuvuissa komeilee uusi slogan ”Working for Santa”. Itse joulupukki on tänä jouluna lentoasemalla tervehtimässä matkustajia lähes koko joulukuun ajan. Tiettyinä päivinä matkustajat pääsevät vielä erikseen valokuviin joulupukin kanssa.

Joulu_HEL_gate_kuusetJoulupukin lisäksi lentoasemalla nähdään myös joukko pukin pikku apureita eli tonttuja, jotka neuvovat ja opastavat matkustajia sekä erityisesti lapsiperheitä. Lapsimatkustajat ja aasialaisturistit saavat näin jälleen yhden upean matkustuskokemuksen.

 Joulu_HEL_aula_lahjatAiempien vuosien tapaan luvassa on yllätysesiintyjiä sekä terminaalissa, että lähtöaulassa. Edellisvuosina Helsinki-Vantaalla on nähty mm kuorolaulua. Finavian mukaan osa tapahtumista tulee matkustajille yllätyksenä ja osasta taas tiedotetaan etukäteen.

Joulu näkyy myös lentoaseman runsaassa myymälä, kahvila ja ravintolatarjonnassa. Niissä on tarjolla useita sesonkituotteita. Tarjoukset voi tarkistaa osoitteesta www.airportshopping.fi.

Joulu_HEL_kauppaSanta's Gatewayllä nähdään joulukuussa asiaankuuluvasti myös lahjojen paketointipiste. Siellä tontut paketoivat makstutta lentoasemalta ostetut joululahjat sekä tuliaiset.

Finnairin viestinnän mukaan lentoaseman pääoperaattori ei sen sijaan tuo tänä vuonna taivaalle joulupukki-teemalla varustettua lentokonetta. Edellisvuonna joulupukki koristi pitkästä aikaa kahta yhtiön kapearunkokonetta.

Lue myös: