Joulupukki vastaanotti 15. miljoonannen matkustajan Helsinki-Vantaalla

HEL_15Mpax_1Helsinki-Vantaalla juhlittiin lentoaseman vuotuisen matkustajamäärän kipuamista ennätykselliseen 15 miljoonaan. Odotettua matkustajaa olivat vastassa lentoaseman johto ja Joulupukki. Lentoasemalla valmistaudutaan samanaikaisesti suunniteltuun kasvuun ja 20 miljoonan matkustajan rajapyykin saavuttamiseen.

15. miljoonas matkustaja oli Jiayang Zhuo, joka saapui torstaina 19. joulukuuta iltapäivällä lennolla Amsterdamista ja jatkoi matkaansa lyhyen koneen vaihdon jälkeen kohti Shanghaita. Molemmat lennot operoi Finnair.

HEL_15Mpax_3
Jiayang Zhuo sai ikimuistoisen vastaanoton lentoasemalla astuttuaan koneesta terminaaliin. Onnittelijoiden joukossa oli paitsi lentoaseman johtaja, myös Joulupukki sekä Voice of Finland -juontaja Axl Smith. Musiikkiesityksestä vastasivat Ike Ikegwuono ja Miika Pylkkänen.

"15 miljoonan matkustajan maaginen raja on meille tärkeä saavutus. Matkustajamäärien positiivinen kehitys osoittaa, että olemme tehneet hyvää työtä sujuvan matkustuskokemuksen eteen lentoyhtiöiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa", sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari Finaviasta.
 
Aiempi matkustajaennätys vuodelta 2012 oli 14 858 215. Parhaillaan menossa on vuoden vilkkain matkustusaika joten 15 miljoonan matkustajan rajan odotetaan ylittyvän reilusti.

"Tällä tavalla me juhlimme hienoa merkkipaalua, mutta samanaikaisesti valmistaudumme tulevaan. Helsinki-Vantaan historian laajin kehittämisohjelma käynnistyy heti tammikuussa, ja pian 2020-luvun alkupuolella lentoaseman kautta kulkee 20 miljoonaa matkustajaa. Se onkin sitten uuden juhlan paikka", Haapasaari sanoo.
 
HEL_15Mpax_2Juhlatilaisuus videoitiin livenä ja lähetettiin suorana koko lentoasemalle. Matkustajille tarjoiltiin jouluglögiä sekä piparkakkuja. Paikalla oli myös upea MorMor Cupcakesin tekemä piparkakkuterminaali, joka toi hienosti jouluntunnelmaa Helsinki Airportille.

Kehittämisohjelman myötä kasvatetaan Helsinki-Vantaan lähtöselvitys- ja vaihtomatkustuskapasiteettia ja parannetaan lentoaseman liikennejärjestelyjä. Tavoitteena on varmistaa Helsinki-Vantaan vahva kilpailuasema Euroopan ja Aasian välisessä vaihtoliikenteessä.
 
Lue myös: