Hifly Malta aloitti Finnairin Miamin -reitillä

Hifly_MALTA_SUN_JK_FlyFinlandPortugalilaisen Hiflyn tytäryhtiö Hifly Malta aloitti tänään 7. heinäkuuta Finnairin Miamin lentojen operoinnin. Miamilaista  lennetään Airbus A340-300 -koneella ainakin 16. elokuuta saakka. Finnair on käyttänyt Yhdysvaltoihin suuntautuvilla kaukoreiteillään wetlease-koneita aiemminkin.

Hifly Maltan operoimien Finnairin Miamin lentojen AY7 ja AY8 lentojen aikataulu pysyy samana, eikä muutos vaadi toimenpiteitä asiakkailta. Lennot operoidaan Hifly Maltan Airbus A340-300 (9H-SUN, MSN367) -koneella. Finnairin laivastossa on samanlaisisia Airbuseja joita korvataan parhaillaan uusilla A350-900 -koneilla.

Hifly_Malta_A340_SUN_1Lennoilla on englanninkielinen miehistö sekä kaksi Finnairin matkustamohenkilökunnan jäsentä tukemassa lennon asiakaspalvelua. Kyseessä on ns. wetlease-operaatio, jossa vuokrattuna on lentokone sekä ohjaamo- ja matkustamomiehistö.

 Hiflylta vuokratussa koneessa on 24 business-luokan ja 271 economy-luokan istuinta. Businessluokassa on täysin makuuasentoon menevät istuimet. Koneessa ei kuitenkaan ole Economy Comfort – istuinpaikkoja.

Hifly_Malta_A340_SUN_1bMikäli asiakas on ostanut Economy Comfort – paikan pyrkii Finnair antamaan matkustajalle paikan, joka tarjoaa enemmän jalkatilaa. Mikäli tälläisiä paikkoja ei ole vapaina saa matkustaja hyvityksen ilman eri toimenpiteitä.

Lentojen ateriakonsepti on Finnairin. Koneissa on henkilökohtainen viihdejärjestelmä, jossa on englanninkielisiä elokuvia. Tarjonta on Finnairin mukaan kuitenkin rajoitettua.

Hifly_Malta_A340_SUN_2Suomeen 5. heinäkuuta saapunut kokovalkoinen Airbus A340-300 -kone on ollut aiemmin mm. Srilankan Airlinesin operoinnissa ennen sen varastointia ja siirtymistä Hiflylle kesän 2016 aikana. Ensilentonsa se teki vuonna 2000.

Portugallainen Hifly on lentänyt Finnairin kaukolentoja Yhdysvaltoihin jo aiemminkin. Viimeksi New Yorkin reitillä tammikuussa 2016. Yhdysvaltoihin suuntautuvilla reiteillä ei ole samanlaisia rajoitteita liikennöinti- ja ylilentoluvissa kuin Finnairin Aasiaan suuntautuvilla reiteillä.

Lue myös: