IAU ja SLSY: Finavia-kiistan sovittelussa ei edistystä - uusi ennakkoilmoitus työtaistelutoimista

iau_logoFinavian tytäryhtiön Airpron ja IAU:n sekä SLSY:n välistä kiistaa työehdoista soviteltiin maanantain 13. huhtikuuta aikana valtakunnansovittelijan johdolla. IAU kertoo, ettei sovittelussa edistytty lainkaan. Lakko alkaa 14. huhtikuuta. Sen lisäksi ilmoitettiin uusista työtaistelutoimista.

IAU:n mukaan maanantaina aamupäivällä käsiteltiin maahuolintapalvelujen työehtoja ja iltapäivällä olivat vuorossa matkustamopalvelut, jossa työntekijäpuolta edusti SLSY.

Ammattiliiton mukaan Finavialla ei ollut valmiuksia jatkaa sovittelua sen 1. huhtikuuta tekemän kompromissiehdotuksen pohjalta vaikka sillä itsellään ei ollut tuoda sovitteluun uusia avausta. IAU antoikin tämän takia uuden ennakkoilmoituksen työtaistelusta.

IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari uumoilee sovittelua jatkettavan lähipäivien aikana.

Myös SLSY on pettynyt sovittelupäivään, jonka tavoitteena oli saavuttaa sopimus ja perua työtaistelutoimet. Nyt ne toteutuvat suunnitellusti.

SLSYSLSY huomauttaa, että Airpron työehtosopimus ei ota millään tavoin huomioon lentotyötä. Tämän on myöntänyt myös ammattiliitto Pro, joka nykysopimuksen on Airpron kanssa solminut.

SLSY kertoo jo noin  kymmenen vuoden ajan pyrkineensä saamaan matkustamohenkilökunnalle heille kuuluvat minimiehdot eli alan yleissitovan työehtosopimuksen ehdot.

Nyt annetun ennakkoilmoituksen toteutuessa Airpron kaikki matkatavaran ja rahdin käsittely seisahtuisi Oulun lentoasemalla tiistaina 28. huhtikuuta kello 6.00 – 12.00 ja keskiviikkona 29. huhtikuuta kello 6.00 – 12.00.

Tämän lisäksi työt seisahtuisivat muilla lentoasemilla Oulua lukuun ottamatta tiistaina 28.huhtikuuta kello 12.00 – 18.00 ja keskiviikkona 29. huhtikuuta kello 12.00 – 18.00.

SLSY:n osalta työtaistelutoimet koskevat 28. ja 29. huhtikuuta lähteviä  TUIfly Nordicin ja Thomas Cookin lentoja.

IAU kertoo ilmoittavansa mahdollisista uusista tukitoimista myöhemmin.

Lue myös: