Lentokenttäavustajien työehtokiista ei etene - IAU:lta uusia lakkopäiviä ja mahdollisia tukitoimia

avustettavat_tuolit_1Ilmailualan Unioni (IAU) on ilmoittanut uusista työnseisauksista ja tukitoimista, jotka kohdistuvat Helsinki-Vantaan lentoaseman avustettavien matkustajien palveluun. Toukokuulle on ilmoitettu kolme uutta työnseisausta 15.5 -17.5 väliselle ajalle.

IAU on ilmoittanut toteuttavansa seuraavat työnseisaukset 15.5 kello.12-18, 16.5 kello. 15-17 ja 17.5  kello 15-17. Niiden lisäksi IAU aikoo ilmoituksensa mukaan ryhtyä tarvittaviin tukitoimiin jos työnantaja korvaa työnseisaukseen osallistuvaa työvoimaa muilla työntekijöillä.

IAU ry vaatii työnseisauksilla aloitettavaksi neuvottelut kenttäavustajien työehdoista. Pitkään jatkuneen kiistan osapuolet ovat IAU:n lisäksi nykyisin Kiinteistötyönantajat ry, jolle Lassila & Tikanoja ilmoitti asian kuuluvan. Osapuolet istuvat valtakunnansovittelijan sijaisen Jukka Ahtelan pöydän ääreen keskiviikkona 9.5 kello 14.00.

avustettavat_autotKiistan kohteena oleva työntekijäryhmä antaa matkustajille maksutonta avustuspalvelua. Se on suunnattu lentoasemalla liikkumiseen apua tarvitseville kuten kehitys-, näkö- tai kuulovammaisille, iäkkäille tai liikuntakyvyltään muutoin rajoittuneille matkustajille.

Palvelun piirissä työskentelevä henkilökunta avustaa matkustajan tarvittaessa lentokoneen istuimelle saakka ja vastavuoroisesti paluumatkalla lentokoneesta pysäköintialueelle, bussilaitureille, juna-asemalle tai takseille.

Lue myös: