IAU:n ja PRO:n mielenilmaus 24.3

Ammattiliitto Prohon kuuluvat Finnairin tekniset toimihenkilöt ja Suomen lentovirkailijat yhtyvät Ilmailualan unionin (IAU) aiemmin viime viikolla esittämään kritiikkiin Finnairin toimintaa kohtaan.

Myös prolaisten toimihenkilöiden mielestä Finnairiin vaikuttaa syntyneen valtionyhtiöön huonosti sopiva palkitsemisjärjestelmä, joka kannustaa työvoiman vähentämiseen ja yrityksen toiminnan supistamiseen jopa kansallisen edun vastaisesti.

Prolaiset peräänkuuluttavat, että nykyisille toimintamalleille on löydyttävä vaihtoehtoja ja samalla yhtiön avainhenkilöiden kannustimien läpinäkyvyyttä on lisättävä. Vain tätä kautta päätöksenteon perusteiden arvioiminen on luotettavalla tavalla mahdollista.

Prolaiset ja IAU toimivat yhteistyössä avoimuuden lisäämiseksi Finnairin toiminnassa. Yhtiön torstaina 24. maaliskuuta pidettävän yhtiökokouksen yhteydessä järjestetään yhteinen mielenilmaus.

Mielenilmaus alkaa kello 12.00 ja päättyy kello 18.00.

IAU:n tiedote

PRO:n tiedote
 
Ammattijärjestöt kritisoivat Finnairin johdon palkitsemisjärjestelmää:
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/03/ammattijarjestot_kritisoivat_finnairin_johdon_palkitsemisjarjestelmaa_2446557.html

Lakko voi hidastaa Finnairin palveluja ensi viikolla:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Lakko%20voi%20hidastaa%20Finnairin%20palveluja%20ensi%20viikolla%20/art-1288376784004.html

IAU:n poliittinen mielenilmaus Finnairin yhtiökokouksen yhteyteen:
http://www.iau.fi/uutisarkisto/?a=viewItem&itemid=638

Tois pual Toffe?
http://www.iau.fi/uutisarkisto/?a=viewItem&itemid=641

Heiluuko johdon porkkana väärässä paikassa?
http://www.iau.fi/uutisarkisto/?a=viewItem&itemid=640