Icelandair palautti yhteyden Reykjavikista Helsinkiin - Boeing 737 MAX:it palasivat Suomeen

TF-ICY_220621Icelandair palautti lentoyhteyden Islannin ja Suomen välille, kun yhtiön lento FI342 Reykjavikista laskeutui Helsinki-Vantaalle tiistai-iltapäivänä 22. kesäkuuta. Kyseessä on samalla ensimmäinen Suomeen saapunut kaupallinen lento Boeing 737 MAX -koneella sitten maaliskuun 2019.

Icelandairin Boeing 737 MAX 8 -kone laskeutui Helsinki-Vantaalle 22. kesäkuuta kello 13.36. Kyseessä on ensimmäinen Icelandairin lento Helsinki-Vantaalle sitten 14. maaliskuuta 2020. 

Erityisen Icelandairin Suomen lennosta tekee käytetty konetyyppi eli Boeing 737 MAX. Kyseessä on konetyypin ensimmäinen kaupallinen lento Suomeen sitten maaliskuun 2019, jolloin MAX-koneet asetettiin lentokieltoon myös Euroopassa.

Boeing 737 MAX -koneisiin on tehty viranomaisten vaatimat muutokset ja miehistöt on asianmukaisesti koulutettu. Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA perui MAX-koneiden lentokiellon Euroopassa 27. tammikuuta 2021.

TF-ICE_060618Icelandairin lentoyhteys tarjoaa mahdollisuuden lomailuun Islannissa tai jatkoyhteyksiä Pohjois-Amerikkaan. Yhteys Helsinki-Vantaalta Reykjavikiin on tarjolla kahdesti viikossa. 

Suomi on jo aiemmin poistanut sisärajavalvonnan Islannin osalta.

Matkustaja voi saapua Islantiin lähtömaasta riippumatta, jos hänellä on Islannin terveysviranomaisen hyväksymä todistus covid-19 -rokotuksesta tai vastaavasti todistus sairastetusta covid-19 -taudista.

Jos Icelandairilla Islantiin matkustavalla on tarvittavat todistukset ei hän tarvitse koneeseen nousuun negatiivista koronavirustestitulosta.

Maahan saapuessa 30. kesäkuuta saakka matkustajalta vaaditaan yksi covid-19 -testi, joka on ilmainen. Tuloksien odottelun ajan noin 5-6 tuntia tai joissain tapauksissa 24 tuntia on vietettävä karanteenissa omassa majoituksessa. Pidemmälle karanteenille tai toiselle covid-19 -testille ei ole tarvetta.

1. heinäkuuta 2021 lähtien Islantiin saapuvalta ei vaadita enää covid-19 -testiä, jos matkustaja on rokotettu sitä vastaan tai hän on sairastanut covid-19 -taudin.