Ilmailumuseo kerää materiaalia tulevaan Liikkeelle - Lentomatkailu uuteen nousuun -näyttelyyn

Aero-Oyn-Douglas-DC-3-OH-LCD-Malmin-lentoasemalla-maaliskuussa-1948Suomen Ilmailumuseossa avautuu huhtikuussa 2015 ”Liikkeelle! Lentomatkailu uuteen nousuun” –näyttely. Avautuva näyttely on osa Trafiikki-museoiden verkostonäyttelyhanketta  "Liikkeelle! – Suomi sodan jälkeen". Nyt Suomen Ilmailumuseo hakee sodanjälkeiseen lentomatkailuun liittyvää aineistoa

Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Aviapoliksen aseman läheisyydessä sijaitseva Suomen Ilmailumuseo tallentaa valtakunnallisena ilmailun erikoismuseona kotimaisen ilmailun historiaa ja nykypäivää monipuolisesti.

Uutta näyttelyä varten museo kaipaa suurelta yleisöltä erityisesti vuosiin 1945-1975, sijoittuvaa materiaalia ja muistoja lentomatkailusta erityisesti lentomatkustajan näkökulmasta.

Suomen Ilmailumuseota kiinnostaa ainutkertainen, lentomatkustamisen aikalaistunnelmaa ilmentävä aineisto, oli tämä sitten kuvia, videoita tai muuta materiaalia. Erityisesti museo haluaa tallentaa 1960-luvulla alkanutta seuramatkailun voimakasta kasvua sekä vierailuja Etelä-Euroopan lomakohteissa.

Tuolloin suomalaisia kuljetti maailmalle Finnairin sinivalkoisten siipien lisäksi mm. Keihäsmatkat ja käytössä olivat mm. Sud SE-210 Caravelle- ja McDonnell Douglas DC-8-koneet.

Materiaalin keruuaika on marraskuusta 2014 vuoden 2015 loppuun saakka. Sen vastaanottamisesta vastaa museon tutkija Tapio Juutinen.

Liikkeelle! Suomi sodan jälkeen -hanke

Liikkeelle! – Suomi sodan jälkeen on Trafiikki-museoiden yhteinen verkostonäyttelyhanke. Näyttelyt käsittelevät jälleenrakennuskauden Suomea museoiden valitsemista temaattisista näkökulmista.

Ilmailumuseo_entrance_1Teemoja ovat evakot ja siirtolaisuus, risteilymatkailu, sähköistyminen, autoistuminen ja tieliikenteen kehitys, lentomatkailu, talvimerenkulku, radion ja tv:n nousu kansansuosioon, sekä Interrail-matkailu.

Liikkeelle! -näyttelyt avautuvat museoissa kevään 2015 aikana. Näyttelykokonaisuutta täydentävät yhteiset verkko- ja mobiilipalvelut, jotka tulevat olemaan saavutettavissa sekä museoissa että Trafiikki-museot ry:n internetsivuilla.

Hanketta tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö, sekä Liikenne- ja viestintäministeriö.

Lue myös:

Artikkeli: Simulaattoritaivas - elämyksiä edessä