Ilmailumuseo lisäsi Finna-palveluun kuvamateriaalia Suomen Ilmavoimien jälleenrakennusajalta

M016-31353Suomen Ilmailumuseo on lisännyt Finna-hakupalveluun avoimeen käyttöön noin 500 valokuvaa ilmavoimiemme jälleenrakennusajalta vuodesta 1945 lähtien aina 1970-luvun alkuun saakka. Kuvamateriaali on koostettu ilmailumuseon omasta kuva-arkistosta sekä lukuisista eri yksityiskokoelmista. Mukana on myös Ilmailu-lehden ja Valmet Lentokoneteollisuuden valokuvia.

Ilmailumuseon julkaiseman kuvamateriaalin takana on suurimmaksi osin muiden kuin Puolustusvoimien omien kuvaajien otoksia. Mukana on ainutkertaisia kuvia, joita ei ole nähty vielä aiemmin painetuissa julkaisuissa tai ulkoisessa verkossa.

M016-11591

Suomen Ilmailumuseo on tallentanut sotilasilmailua koko historiansa ajan yhteistyössä muiden ilmailumuseoiden ja muistiorganisaatioiden kanssa.

"Museo haluaa tuoda aktiivisesti saataville ilmailutoimialan yhteiseksi ja merkitykselliseksi kokemaa kulttuuriperintöä – ja tekee sitä tällä erää ulkoisessa verkossa", kertoo Ilmailumuseon amanuenssi Tapio Juutinen museon uutisessa.

Suomen Ilmailumuseo on jakanut kokoelmiinsa kuuluvia valokuva- ja asiakirjamateriaaleja kotimaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen yhteisessä Finna-hakupalvelussa vuodesta 2017 lähtien.

"Kulttuuriaineistojen ylläpito on yhteinen tehtävä, johon myös vapaaehtoiset voivat osallistua – jopa etäyhteydellä. Nyt julkaistaviin materiaaleihin kaivataan yleisöltä runsaasti lisätietoja liittyen otosten ajoituksiin, kuvauspaikkoihin sekä kuvissa oleviin henkilöihin. Tietoja voi välittää museolle Finnan käyttöliittymästä Ota yhteyttä -painikkeen kautta", jatkaa Juutinen.

Suomen Ilmailumuseon julkaisemia ilmavoimien historiaa esitteleviä valokuvia voi katsella Ilmailumuseon Finna-etusivun kautta osoitteessa hakusanalla ”Suomen ilmavoimat”. MH

Suomen Ilmailumuseo: Ilmailumuseo avaa Suomen ilmavoimien jälleenrakennuksen aikaa Finnassa

Lue myös: