Harvoin tarjolla: Gloster Gauntlet -hävittäjän sivuperäsinverhoilu

gauntlet_perasin_huutonet_0123(Päivittynyt 7.1.) Lentotekniikan Killan entisöimä maailman ainoa lentävä Gloster Gauntlet -hävittäjä on viime aikoina ollut perushuollossa, jossa mm. sen kangasverhoilua on uusittu. Nyt ilmailukeräilijöille on tarjolla harvinainen esine - Gauntletista poistettu sivuperäsinverhoilu. Se on myynnissä Huuto.net -sivustolla ja tarjousten vastaanotto päättyy keskiviikkona 4. tammikuuta puolen päivän jälkeen.

Gloster Gauntlet edustaa kaksitasoisten ja avo-ohjaamoisten hävittäjien viimeistä sukupolvea. Ensilentonsa se teki 1929.

Ilmavoimat sai Etelä-Afrikalta talvisodan aikana lahjoituksena 29 Gauntletia. Niistä lentokuntoisiksi asti Suomessa päätyi 15 konetta. Taistelukäyttöön vanhentunutta kalustoa ei otettu.

Suomessa heräsi 70-luvulla ajatus entisöidä kahden löytyneen Gauntletin osista lentävä museokone eli warbird. Siitä tuli GT-400, joka sai experimental-rekisterissä siviilitunnuksen OH-XGT.

kymi15_5Nyt on siis myynnissä tässä 80-luvun entisöinnissä koneeseen asennettu sivuperäsimen verhoilukangas. Konetta lukuisissa näytöksissä lentänyt Ilmavoimien entinen koelentäjä Jyrki Laukkanen on kirjoittanut siihen nimikirjoituksensa.

Tällä hetkellä vasemman puolen kankaan myyntihinta on 210 euroa. Valistunut arvaus on, että se nousee vielä reippaasti ennen huutokaupan sulkeutumista. Lopullinen voittanut huuto oli huutokaupan päättyessä 330 euroa.

Vaikkapa miesluolan seinälle sopivan kankaan koko on 160 cm x 100 cm. Tuotto myynnistä käytetään Gauntletin entisöintiin ja avioniikan parantamiseen.

Kyseisen lentokoneen oikeanpuoleinen sivuperäsinverhoilu huutokaupattiin joulukuussa 2022. Sen huutokauppahinta jäi 220 euroon. T.T.

Gloster Gauntletin sivuperäsinverhoilu Huuto.netissä

Päivitys 7.1. kello 22.57: Lisätty tieto aiemmin huutokaupatusta toisesta puolikkaasta sekä nyt myydyn tuotteen kauppahinta. MH