Ilmailumuseot esittäytyvät Matkamessuilla - osastolle myös BAe Hawk Mk.51 -ohjaamo

ilmailumuseo_nayttelyIlmailumuseoyhdistyksen pitkäaikainen haave toteutuu, kun ilmailumuseotoiminta on ensimmäistä kertaa mukanan Matkamessuilla omalla osastollaan. Ilmailumuseoyhdistyksen lisäksi esillä ovat Suomen kuusi ilmailumuseota. Matkamessut järjestetään 21.-24. tammikuuta 2016 Helsingin Messukeskuksessa.

Ilmailumuseoyhdistys ry:n ja ilmailumuseoiden osasto 7r49 sijaitsee elämysmatkailun alueella hallissa 7.

Ilmailumuseoyhdistyksen lisäksi osastolla  ovat esillä Suomen kuusi ilmailumuseota: Keski-Suomen Ilmailumuseo Tikkakoskelta, Hallinportti Ilmailumuseo Kuorevedeltä, Päijät-Hämeen Ilmailumuseo Vesivehmaalta, Karjalan Ilmailumuseo Lappeenrannasta, Karhulan Ilmailukerhon lentomuseo Kymistä ja Suomen Ilmailumuseo Vantaalta.

Matkamesssujen teemamaa vuonna 2016 on Espanja. Ilmailumuseoyhdistys tuo kuuden suomalaisen ilmailumuseon lisäksi messuille espanjalaisen yhteistyöilmailumuseonsa, Museo del Aeropuerto de Málagan.

Malagalaisessa ilmailumuseossa komeilee Ilmailumuseoyhdistyksen, Aurinkolaivueen ja Museo del Aeropuerto de Málagan yhteistyön tulos, Kar-Air-lentoyhtiön väreissä oleva Convair CV 440 Metropolitan -lentokone.

HW314_kontti2Osallistumisen Matkamessuille mahdollistaa osaltaan Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen, Ilmavoimien ja Ilmailumuseoyhdistyksen välinen yhteistyösopimus BAe Hawk Mk.51 -suihkuharjoituskoneen (HW-314) ohjaamo-osan saamisesta museotoiminnan esittelykäyttöön.

Kone, samoin kuin sen koti, konttiin rakennettu liikuteltava näyttelytila, saavat Matkamessujen kautta ensiesittelynsä. Konttia, konetta ja museotoiminnan esittelytilaa voi vuokrata/tilata yritysten, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden tilaisuuksiin sekä erilaisiin yleisö- että yksityistapahtumiin.

Matkamessuilla vierailee vuosittain yli 70 000 vierailijaa. Nelipäiväisten messujen odotetaan nostavan ilmailumuseoiden tunnettavuutta uudelle tasolle.

Lue myös: