Ilmavoimien 100-vuotisjuhlalentonäytöksen tapahtumajohtajaksi Jarmo Majapuro

jarmo-majapuro_ilmailulittoJarmo Majapuro on nimitetty Ilmavoimien 100-vuotisjuhlalentonäytöksen tapahtumajohtajaksi, kertoo Suomen Ilmailuliitto. Majapuro aloittaa tehtävässään 1. joulukuuta. SIL järjestää tapahtuman Jyväskylän lentoasemalla 16.–17. kesäkuuta 2018. Majapuro vastaa tapahtuman johtamisesta ja toimii lentonäytöstoimikunnan puheenjohtajana.

Majapuro jäi eläkkeelle vuonna 2010 Ilmavoimista, jossa hän työskenteli huolto-osaston päällikkönä Ilmavoimien esikunnassa. Kokemusta häneltä löytyy sekä lentonäytösesiintymisestä että tapahtumien järjestämisestä.

KAS_HN_soihduttaaMajapuro on lentänyt kuusi vuotta Ilmavoimien taitolento-osastossa Midnight Hawksissa ja ollut muun muassa järjestämässä Lentäjien juhannus -tapahtumaa Kauhavalla. Siellä hän oli näytöstoimikunnan sihteerinä.

”Tulossa on toiminnantäyteinen kevät, jonka huipentuma on lentonäytös kesäkuussa. Todella hienoa päästä työskentelemään jälleen lentonäytöksen ja vanhojen kollegoiden parissa”, sanoo Majapuro.

Suomen Ilmailuliitolla on pitkä historia lentonäytösten järjestämisessä. Liitto järjestää vuosittain lentonäytöksen eri puolilla Suomea. Liiton ensimmäinen lentonäytös järjestettiin vuonna 1920 lentoviikkona Suomen Messujen yhteydessä Helsingissä. T.T.