JAL vahvisti regionaalikonetilauksensa Mitsubishiltä

JAL_MRJ_1Japan Airlines (JAL) ja Mitsubishi Aircraft Corporation ovat allekirjoittaneet lopullisen tilaussopimuksen Mitsubishi MRJ -koneista. Kaikkiaan 32 regionaalikonetta käsittävän tilauksen aiesopimus julkistettiin elokuussa 2014.

JAL arvostaa uuden sukupolven Mitsubishi MRJ:n ja Mitsubishi Aircraftin tarjoamat toimitusten jälkeiset operatiiviset tukitoimet korkealle. Yhtiö on tilannut 32 MRJ-konetta joiden toimitukset alkavat 2021. Tilatut MRJ:t tulevat JAL:n 100 prosenttisesti omistaman J-Air Corporationin käyttöön.

"MRJ-koneet tulevat operoimaan regionaalilaivaston runkona ja yhtiö on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen parasta mahdollista palvelua reittiverkostonsa laajentumisen yhteydessä", sanoi JAL:n johtaja Yoshiharu Ueki.

"Verkostoyhtiönä operoimma myös regionaalikoneilla ja olemme mukana synnyttämässä Japanin ensimmäistä suihkumoottoreín varustettua matkustajakonetta".

JAL on tilannut regionaalikoneita myös Brasilialaiselta Embraerilta. Vuodesta 2015 lähtien toimitettavat koneet menevät myös J-Airin operointiin. JAL kuuluu Finnairin kanssa samaan oneworld-allianssiin.

MRJ-koneet ovat mallista riippuen 33,4 metriä tai 35,8 metriä pitkiä ja niiden siiven kärkiväli on 29,2 metriä. P&W:n PW125G ja PW127G kuljettavat koneita nopeudella M0.78 aina 3380 kilometrin (MRJ70LR) ja 3310 kilometrin päähän (MRJ90LR).

"MRJ on uuden sukupolven regionaalikone. Se vähentää huomattavasti polttoaineenkulutusta, melua ja päästöjä tarjoten samalla huippuluokan operatiivisia etuja lentoyhtiöille", sanoi Mitsubishi Aircraftin johtaja Teruaki Kawai.

"Mitsubishi Aircraft on täysin sitoutunut MRJ-ohjelman menestykseen ja Japanin ilmailuteollisuuden kasvattamiseen".

Mitsubishi on saanut MRJ-koneistaan 407 tilausta ja aiesopimusta. Niistä vahvistettuja tilauksia on 223, optioita 160 ja osto-oikeuksia 24.

Lue myös: