JAL:n avauslento Boeing Dreamlinerilla saapui Helsinki-Vantaalle

Japan Airlinesin Boeing 787 Dreamliner saapuu ensimmäiselle konetyypin vierailulle Helsinki-Vantaalle.Japan Airlinesin Narita-Helsinki -reitin avauslento otettiin Suomessa vastaan perinteisellä pelastusajoneuvojen vesisuihkujen muodostamalla kaariportilla. Avaus tukee Finavian tavoitetta vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä. Boeingin uuden sukupolven 787 Dreamliner teki samalla ensivierailunsa Suomeen.

Japan Airlinesin päivittäin operoitavan reitin lento JL413 lähtee Naritasta kello 10.30 ja on perillä 14.55. Paluulento JL414 lähtee kello 17.25 ja on perillä Naritassa 09.05.

JAL_HK_1JAL on aikatauluttanut uuden yhteytensä yhteensopivaksi Finnairin iltapäivällä Helsinki-Vantaalta lähtevien lentojen kanssa tarjotakseen optimaaliset yhteydet Euroopan kohteisiin.

Uusi reitti parantaa myös rahtiyhteyksiä, sillä Finnair  Cargo huolehti myös JAL:n rahdista. Uuden yhteyden myötä tarjolla on yhteensä 56 viikottaista yhteyttä Suomen ja Japanin välillä.

Codeshare-yhteistyön myötä japanilasmatkustajille on tarjolla 41 kohdetta Finnairin Euroopan reittiverkostossa. JAL aikoo jatkolentojen lisäksi markkinoida Suomea myös varsinaisena kohteena.

 “Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa kompaktin terminaalin, sujuvan palvelun ja lyhyet vaihtoajat, joten se on erinomainen vaihtokenttä lukuisiin Euroopan kaupunkeihin matkatessa”, sanoo Masaru Onishi, Japan Airlinesin hallituksen puheenjohtaja.

 “Japan Airlines puolestaan tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen ja virkistävän matkustuskokemuksen. Lisäksi tavoitteenamme on edistää Japanin houkuttelevuutta ja matkailua. Toivomme, että uusi reitti Helsingistä auttaa meitä tavoitteiden saavuttamisessa”, Onishi jatkaa.

JAL_HK_3Finnair  ja JAL ovat olleet codeshare-yhteistyössä jo useita vuosia ja myös nyt avattu lentoyhteys tarjotaan Finnairin asiakkaille lennonnumeroilla AY5811 ja AY5812. Finnair on lentänyt Helsingistä Japanin Naritaan jo 30 vuotta.

JAL joutui perumaan jo helmikuuksi suunnittelemansa Helsingin reittiavauksen Boeing 787-koneiden 19. tammikuuta  alkaneen lentokiellon takia. Dreamlinereiden lentokielto purettiin huhtikuussa 2013 akkujärjestelmän uudistusten jälkeen.

Yhteistyö laajenee entisestään

JAL_HK_2 Finnair on liittymässä British Airwaysin ja Japan Airlinesin Euroopan ja Japanin välisiä lentoja koskevaan yhteishankkeeseen. Siinä mukana olevat lentoyhtiöt tekevät kaupallista yhteistyötä jakamalla lentojen tuottoja sekä koordinoimalla lentoaikatauluja ja lippujen hintoja parantaakseen toimintansa tehokkuutta sekä tarjotakseen Euroopan ja Japanin välillä matkustaville asiakkailleen lisähyötyä.

Lentoasema on valmistautunut japanilaismatkustajiin

Finavia on yhteistyössä lentoyhtiöiden kanssa panostanut Helsinki-Vantaan aseman JAL_HK_4vahvistamiseen Euroopan ja Aasian välisessä vaihtoliikenteessä. Kaikkiaan lentoasema palveli 14,9 miljoonaa matkustajaa, joista 31 prosenttia oli vaihtomatkustajia. Aasian lennoilla oli matkustajia vuonna 2012 yhteensä lähes 1,8 miljoonaa. Kasvua edellisvuoteen oli 8,3 prosenttia.

Lentojen määrällä mitattuna Finavian operoima Helsinki-Vantaan lentoasema on nyt neljänneksi tärkein eurooppalainen lentoasema Japanin ja Euroopan välisessä liikenteessä.

”Olemme ylpeitä saadessamme Japan Airlinesin asiakkaaksemme, sillä teemme pitkäjänteisesti töitä Helsinki-Vantaan kehittämiseksi ja sen aseman vahvistamiseksi kansainvälisessä vaihtoliikenteessä. Kasvavan vaihtomatkustuksen ansiosta suomalaisilla on maan kokoon nähden ylivertaiset lentoyhteydet, jotka lisäävät Suomen houkuttelevuutta kansainvälisten yritysten näkökulmasta. Lentoliikenteellä on merkittävä rooli koko Suomen kilpailukyvyn ja talouskasvun edistämisessä”, toteaa toimitusjohtaja Kari Savolainen Finaviasta.

rajatarkastusautomaatti_3Japanilaismatkustajia houkutellaan lentämään Suomen kautta tarjoamalla nopeita vaihtoyhteyksiä, selkeää ja hyvin toimivaa lentokenttää terminaaleineen, jossa on tarjolla myös japaninkieliset opasteet.

 Helsinki-Vantaan automaattiset rajatarkastusautomaatit ovat kelpuuttaneet japanilaisten biometriset passit vuodesta 2012 lähtien. Rajatarkastusautomaattien toimintaa on ollut opastamassa myös rajavartiolaitoksen palkkaamia japaninkielentaitoisia oppaita.


Japan Airlinesin Access Europe easily via Helsinki-sivusto

 Lue myös: