Kolmet sakset avasivat JAL:n uuden Dreamliner-reitin Helsingistä Tokioon

JAL_HK_silkkinauhaJapan Airlines avasi uuden reitin Aasiaan, kun yhtiön Tokion Naritan ja Helsinki-Vantaan välinen lentoyhteys pyörähti käyntiin 1. heinäkuuta. Lentokentän ympäristöön oli kokoontunut satoja Dreamlinerista kiinnostuneita katsojia, sillä kyseessä oli samalla konetyypin ensivierailu Suomeen.

 

JAL_HK_gatearrival_1

Ensimmäistä portille saapumista ja koneen purkamista varten paikalla oli erikoissuuri miehitys maahuolintayhtiö Servisairilta, joka huolehtii lennoista vastakin.

JAL:n lentojen rahtitoiminnasta huolehtii Finnair Cargo, joka tarjoaa kaikkiaan 56 viikottaista yhteyttä Suomen ja Japanin välillä.


JAL_HK_Finnair_reflectionReittiavauksen jälkeen Japan Airlines ja Finnair tarjoavat matkustajille kaksi päivittäistä yhteyttä Tokioon. JAL:n edustajan mukaan matkustajia tulee riittämään molemmille yhtiöille. Finnair on lentänyt Tokioon jo 30 vuotta.

"Finnairin matkustajamäärät ovat kasvaneet vuosittain",  kommentoi JAL:n edustaja.

Avajaispäivänä terminaalissa T2 oli tarjolla lentoja Naritaan porteilta 34 ja 35 JAL:n ja Finnairin siivin.

JAL_HK_caJAL operoi uutta reittiä päivittäin Boeing 787 Dreamlinerilla. Konetta ohjastaa kolme lentäjää sekä kahdeksan hengen matkustamomiehistö, joista kaikki ovat japanilaisia. Ensilennon erikoisjärjestelyjä varten matkustamossa oli vielä yksi lisäkäsipari.

JAL on tuonut Helsinkiin myös kaksi omaa mekaanikkoaan, sillä lentoasemalla ei ole Dreamliner -kelpuutettuja tekniikan osaajia. Kaikkiaan JAL:n Suomen henkilökunta koostuu 12:sta hengestä, joista kahdeksan toimii lentokentällä.

JAL_HK_ohjaamo_1Japan Airlinesin edustaja esittelivät Boeingin valmistamaa uuden sukupolven konetta innoissaan. Matkustamo tarjoaa uudenlaista viihtyvyyttä LED-valaistuksella sekä suurine sähköisesti himmennettävine ikkunoineen. Koneen ohjaamo edustaa myös viimeisintä tekniikkaa suurin lasinäytöin.

JAL:n paluulennon lähtöportilla 34 avajaisseremoniassa puhuivat Japanin Suomen suurlähettiläs Kenji Shinoda, Japan Airlinesin hallituksen puheenjohtaja Masaru Onishi sekä Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.  

JAL_HK_saksetSama arvovaltainen kolmikko sai kunnian leikata silkkinauhan juhlallisuuksien päättyessä. Tilaisuutta seurasivat myös Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo ja yhtiön alliansseista vastaava johtaja Paavo Virkkunen.

Nauhan katkaisemisen jälkeen terminaalin T2-lähtöporteilla 34 ja 35 alettiin ottaa matkustajia kahteen Tokion Naritaan lähtevään koneeseen.

 

 JAL_HK_katsomo_1Lentoasema-alueelle sekä sen ulkopuolelle oli kokoontunut satoja ihmisiä seuraamaan JAL:n reittiavausta ja uutta Boeingin 787 Dreamlineria. Erikoisin katselupaikka oli koivu Katriinantien varressa, jonne oli kavunnut kolme kaverusta seuraamaan Boeingin hiljaista lähtökiitoa.

 

JAL_HK_rotate

JAL_HK_ilmassa

 

 

 

 

 


Japan Airlinesin Access Europe easily via Helsinki-sivusto

Lue myös: