Jarmo Lindberg ylennettiin kenraaliksi - Ilmavoimien kenraalikunnassa myös muita ylennyksiä

MLU_HN_5Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Puolustusvoimain lippujuhlanpäivänä 4. kesäkuuta päättänyt puolustusministeri Carl Haglundin esittelystä kolmesta kenraaliylennyksestä koskien Ilmavoimia. Tuleva puolustusvoimien komentaja Jarmo "Charles" Lindberg ylennetään korkeimpaan sotilasarvoon eli kenraaliksi 1. elokuuta 2014 lukien. Kaikkiaan presidentti ylensi kenraalikunnassa yhdeksää, joista kolme koski Ilmavoimia.

Puolustusvoimien tuleva komentaja Jarmo Ilmari Lindberg (s.1959) on palvellut puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä vuodesta 2012. Aikaisemmin hän on toiminut Ilmavoimien komentajana, pääesikunnassa valmiuspäällikkönä ja operaatio-osaston apulaisosastopäällikkönä, Lapin Lennoston komentajana, Ilmavoimien Esikunnassa operaatiopäällikkönä, valmiuspäällikkönä ja lentokoulutuspäällikkönä sekä Satakunnan Lennostossa hävittäjälaivueen komentajana.

Presidentti Niinistö nimitti 7. maaliskuuta 2014 kenraali Jarmo Lindbergin puolustusvoimien komentajan virkaan 1. elokuuta 2014 alkaen viiden vuoden määräajaksi. Tuleva komentaja on ensimmäinen, jolla on lentäjätausta.

Upseerina Lindbergillä on monipuolinen kokemus operatiivisista tehtävistä valmiuspäällikkönä, logistiikan ja materiaalialan tuntemusta sotatalouspäällikkönä sekä puolustushaarakomentajan kokemusta Ilmavoimien komentajana.


Presidentti ylensi eversti Petri Tollan prikaatikenraaliksi

PetriTolla_puolustusvoimatPrikaatikenraali Petri Tolla on kesäkuun 2014 alusta palvellut Ilmavoimien esikuntapäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Ilmasotakoulun johtajana, apulaisosastopäällikkönä Pääesikunnan suunnitteluosastolla, Ilmavoimien operaatiopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, Lentosotakoulun johtajana sekä Hävittäjälentolaivue 11:n komentajana Lapin lennostossa.

Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 1995 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2006.


Presidentti ylensi Insinöörieversti Kari Renkon insinööriprikaatikenraaliksi

Insinööriprikaatikenraali, puolustusvoimien pääinsinööri Kari Renko on palvellut 1.6.2014 lukien sotavarustepäällikkönä Pääesikunnassa. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa apulaisosastopäällikkönä ja osastopäällikkönä Ilmavoimien Materiaalilaitoksella, apulaissotilasasiamiehenä Washington D.C.:ssa, apulaisosastopäällikkönä, teknillisenä johtajana, tutkijana ja erikoisopettajana Teknillisessä korkeakoulussa.

Diplomi-insinöörin tutkinnon Renko suoritti Otaniemen teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1987. Insinöörieverstiksi hänet ylennettiin vuonna 2012.

Midnight Hawks tähdittää Puolustusvoimien lippujuhlan paraatia Lappeenrannassa

PIMG_8296uolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään keskiviikkona 4. kesäkuuta Lappeenrannassa. Jo ennen paraatia Kimpisen taivaalla esiintyy Ilmavoimien Midnight Hawks -taitolentoryhmä. Utin jääkärirykmentti tarjoaa laskuvarjohyppynäytöksen. Paraatikatselmus on Kimpisen kentällä ja ohimarssi tapahtuu Valtakadulla.

 Lue myös: