Tasavallan presidentti nimitti kenraaliluutnantti Jarmo Lindbergin puolustusvoimien komentajaksi

MLU_HN_5Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on 7. maaliskuuta 2014 nimittänyt kenraaliluutnantti Jarmo "Charles" Lindbergin puolustusvoimien komentajan virkaan 1. elokuuta 2014 alkaen viiden vuoden määräajaksi. Tuleva komentaja on ensimmäinen, jolla on lentäjätausta.

Kenraaliluutnantti Jarmo Ilmari Lindberg (s.1959) on palvellut puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä vuodesta 2012. Aikaisemmin hän on toiminut Ilmavoimien komentajana, pääesikunnassa valmiuspäällikkönä ja operaatio-osaston apulaisosastopäällikkönä, Lapin Lennoston komentajana, Ilmavoimien Esikunnassa operaatiopäällikkönä, valmiuspäällikkönä ja lentokoulutuspäällikkönä sekä Satakunnan Lennostossa hävittäjälaivueen komentajana.

Aiemmin urallaan hän toimi lentäjänä ja lentueen päällikkönä Karjalan Lennostossa. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Lindberg suoritti vuonna 1993. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2011.

Jarmo Lindberg oli 90-luvun alussa mukana F-18 Hornet -hankinnassa eräänä ensimmäistä Yhdysvalloissa koulutetuista lentäjistä. Hän myös toimi merkittävässä roolissa koneiden käyttöönotossa Suomessa.

Upseerina Lindbergillä on monipuolinen kokemus operatiivisista tehtävistä valmiuspäällikkönä, logistiikan ja materiaalialan tuntemusta sotatalouspäällikkönä sekä puolustushaarakomentajan kokemusta Ilmavoimien komentajana.

Tuleva komentaja on toiminut läheisessä yhteistyössä puolustusministeriön kanssa useiden erilaisten selvitysten valmistelussa. Hän on vastannut puolustusvoimauudistuksen suurimman muutoksen toimeenpanosta eli ensi vuoden alussa aloittavan Logistiikkalaitoksen perustamisesta ja sen toiminnan käynnistämisestä.

lindberg_twitter_1102Lindberg tunnetaan twiittaavana kenraalina. Esimerkiksi Ilmavoimien komentajana toimiessaan helmikuussa 2012 hän postasi kuvan Eurofighter Typhoon -lennoltaan (ruutukaappaus vasemmalla, Lentoposti.fi -juttuun linkki alhaalla).

Jo 90-luvulla Lindberg ylläpiti Fighter Tactics Academy -sivustoa, joka on edelleen luettavissa netissä. Hän sai siitä Ilmailutoimittajien yhdistyksen Follow Me -palkinnon vuonna 1997 ilmailutiedottamisen edistämisestä.

Ilmailupiireissä Charlesina tunnettu kenraali on kerännyt tiimaa mm. MiG-21BIS ja F/A-18 Hornet -hävittäjillä sekä Pilatus PC-12 NG -yhteyskoneilla. Kenraalin sotilaslentäminen päättyy määräysten mukaan ensi kesänä, kun hän täyttää 55 vuotta.

Lindberg oli lentänyt purje- ja yksityisilmailukoneilla jo ennen sotilasuraansa. Hän on toiminut kadettiaikoinaan myös Utin laskuvarjokerhon hyppylentäjänä.

Charlesin Twitter-sivu

Fighter Tactics Academy