Valtioneuvosto esittää kenraaliluutnantti Jarmo Lindbergiä puolustusvoimain komentajaksi

Jarmo_Lindberg_1Valtioneuvoston torstaisessa yleisistunnossa päätettiin esittää tasavallan presidentille sotatalouspäällikkö, kenraaliluutnantti Jarmo Lindbergin nimittämistä puolustusvoimain komentajan virkaan 1. elokuuta 2014 alkaen. Kyseessä on viisi vuotta kestävä määräaikainen virka.

Päätös etenee seuraavaksi huomenna 7. maaliskuuta pidettävään tasavallan presidentin esittelyyn. Tuleva puolustusvoimien komentaja kenraaliluutnantti Jarmo Lindberg on ensimmäinen lentäjätaustan omaava tässä tehtävässä.

Ilmailupiireissä Charlesina tunnettu kenraali on kerännyt tiimaa mm. MiG-21BIS ja F/A-18 Hornet -hävittäjillä. Hän on myös lentänyt Ilmavoimien Pilatus PC-12 NG -yhteyskoneilla.

Kenraaliluutnantti Lindberg (s.1959) on aikaisemmin toiminut Pääesikunnassa valmiuspäällikkönä, Lapin Lennoston komentajana, Pääesikunnassa operatiivisen osaston apulaisosastopäällikkönä, Ilmavoimien Esikunnassa operaatiopäällikkönä, valmiuspäällikkönä, osastoesiupseerina ja lentokoulutuspäällikkönä sekä Satakunnan Lennostossa hävittäjälaivueen komentajana.

Maanpuolustuskorkeakoulun Lindberg suoritti vuonna 1993. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2011. (tekstin alkua täsmennetty: valtioneuvosto esittää, ei nimitä)

Lue myös: